Dahlin: ”Hela Europa intresserade av Ragnar”

Den isländske försvarsjätten Ragnar Sigurdsson är stekhet på transfermarknaden efter succén i EM. Hans agent Martin Dahlin bekräftar nu att flera Premier Leauge-klubbar jagar honom. – Intresset för Ragnar är stort överallt, säger Dahlin.

ANNONS
|

Islands framfart i EM ser ut att geringar på vattnet för flera av lagets spelare.

Intresset är kanske som störts runt den tidigare IFK Göteborg-spelaren Ragnar Sigurdsson som i måndags kväll plockade ner engelska stjärnanfallaresom Jamie Vardy och Harry Kane.

– Det är flera klubbar i Premier League som tittar på Ragnar, och intresset harväl inte direkt blivit mindre med tanke på matchen mot England. Engelsmännen är ibland lite konservativa, men när det ser att han kan prestera mot deras stjärnanfallare är det klart att många får upp ögonen för honom lite extra, säger Martin Dahlin.

Sigurdsson som numera spelar i ryska Krasnodarhar två år kvar på sitt kontrakt med klubben. Dahlin utesluter dock inte att det kan bli tal om en flytt för mittbacken redan i sommar.

ANNONS

– Ragnar trivs väldigt bra i Krasnodar och sitter på ett stort kontrakt. Men kommer rätt bud för både spelaren och klubben kan allt hända.

Enligt Dahlin är intresset inte bara stort för Sigurdsson på de brittiska öarna. Även spanska och italienska klubbar har var visat intresse för Islands mittback.

– Ja, men intresset för Ragnar är stort överallt just nu, säger Dahlin.

Vilka klubbar det är som jagar Sigurdsson vill agenten inte kommentera. På frågan om det rör sig om klubbar i det övre skiktet i Premier League svarar Dahlin:

– Det är flera olika sorters klubbar som är intresserade.

Finns det konkreta bud för Krasnodar och Ragnar att ta ställning till just nu?

– Sådant kommenterar jag aldrig. Ragnar har just nu bara fokus på EM och matchen mot Frankrike, säger Dahlin.

GP träffade Sigurdsson efter bragdmatchen mot England och ställde då frågan om mittbacken framtid.

Nu mötte ni massa Premier League-spelare, många drömmer om att hamna i Premier League. Vad tror du att detta kommer innebära för er spelare och era karriärer framöver, de insatser ni gör under den här turneringen?

– Jag tror att det är hundra procent att många från detta laget kommer få en transfer nu. Det tror jag absolut.

ANNONS

Hur ser din situation ut klubbmässigt?

– Jag vet inte. Jag skall prata med agenten i kväll eller i morgon. Vi har en match till. Det är bättre att fokusera på den först. Och sedan kolla om det är någon klubb som vill något.

ANNONS