Dahlin efter förlusten: "Måste försöka hålla min frustration i schack"

Rasmus Dahlin, 18, fick se sitt Buffalo Sabres förlora på nytt – den här gången mot Pittsburgh. Då brast det för talangen som visade sin frustration tydligt.
– Du måste få det ur ditt system, säger han till The Athletic.

ANNONS
|

Det började ganska bra den här säsongen för Buffalo Sabres men laget har haft det tungt på sistone och halkat efter. Något som uppenbarligen lett till en hel del frustration hos Rasmus Dahlin som hatar att förlora.

Under natten till fredagen svensk tid kunde Pittsburgh Penguins vinna över Buffalo Sabres med 5–0. När matchen var över visade Rasmus Dahlin sina känslor.

Supertalangen drog sin klubba i isen med full kraft för att få ur sig sin ilska.

LÄS MER: Så bra var spelarna i Frölunda under grundserien

– Det var ganska korkat. Men du måste få det ur ditt system, men det var ganska korkat, säger han till The Athletic.

ANNONS

LÄS MER: Liraren Ryan Lasch ser framemot tuffare tag i slutspelet: "Väcker en sida i mig"

Den nu 18-årige backen visade under sina säsonger i Frölunda att han hatar att förlora. Nu berättar han att han fortfarande försöker lära sig hur han ska kunna hantera sina känslor under matcherna.

– Jag måste försöka hålla min frustration i schack. Det är tufft att ha det inombords, så du måste få ut det ur kroppen. Det är en ganska korkad grej, som jag sa, men det hjälper. Det gör det, säger Dahlin.

Men Rasmus Dahlin kan vara lugn, om man ska tro lagkamraten Jeff Skinner.

– Han har det ganska mycket under kontroll. Men han är en toppspelare och han kommer att bli en toppspelare. Toppspelare sätter en högre standard på sig själva. Det är det som gör dem till de bästa spelarna, säger Skinner.

ANNONS