Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robert Dahlgren har tagit greppet om STCC-titeln efter en framgångsrik dag på Gelleråsen. Arkivbild.

Dahlgren allt närmare första STCC-titeln

Robert Dahlgren har tagit ett fast grepp om årets STCC-mästerskap. Det blev två segrar och en tredjeplats i söndagens tre lopp på Gelleråsen och han utökar ledningen med sex lopp kvar att köra.

Dahlgren har nu 40 poäng till godo på Fredrik Ekblom på andraplatsen i sammandraget. Nu går det att prata om matchboll för Dahlgren,

- Det tycker jag att det är, säger han till SVT.

Det blir i så fall första STCC-titeln för Robert Dahlgren som tidigare kommit tvåa som bäst. Men själv vill han inte ta ut något i förskott.

- Det är mycket kvar att köra om, och det ska man vara ödmjuk inför, för det är inga duvungar jag har att köra mot. Så mästerskapet lever, mer än vad folk tror, säger han till SVT.

Dahlgren vann dagens första lopp och tog en tredje plats i det andra, som Ekblom vann. I det sista blev det en säker seger med stallkamraten Daniel Haglöf som tvåa och Ekblom på tredje plats.

Nu återstår två tävlingshelger. STCC-finalen körs på Mantorp den 16 september. Ekblom ser ut att bli Dahlgrens främsta utmanare till titeln eftersom Johan Kristoffersson, som ligger trea i sammandraget, inte kommer att köra de återstående loppen.