Cykelstjärnan Rab Wardell död – dagar efter guldet

I söndags vann Rab Wardall guld – två dagar senare dog han i sin säng. ”Hans hjärta stannade och de kunde inte få tillbaka honom”, skriver hans partner Katie Archibald, som vann OS-guld i bancykling både 2016 och 2021.

ANNONS
|

Mountainbike-stjärnan Rab Wardell, 37, vann guld i skotska mästerskapen i söndags. På tisdagen meddelade det skotska cykelförbundet att Wardell avlidit i sömnen, det skriver The Guardian.

"Vi är förkrossade över att bekräfta nyheten att den internationella mountainbikecyklisten Rab Wardell har gått bort i dag", säger förbundet i ett uttalande.

Bara timmar innan dödsfallet var Wardell med i BBC Scotland och pratade om sitt nyvunna guld. Under natten drabbades Wardell av hjärtstopp och hans partner, den dubble olympiske mästaren, Katie Archibald, berättar på Twitter att hon försökte rädda hans liv.

”Jag fattar fortfarande inte vad som hänt. Han fick hjärtstillestånd medan vi låg i sängen. Jag försökte och försökte och ambulanspersonalen kom inom några minuter. Men hans hjärta stannade och de kunde inte få tillbaka honom”, skriver Archibald, 28, som vann OS-guld i bancykling både 2016 och 2021.

ANNONS

Archibald skriver vidare om sorgen efter partnerns bortgång.

”Mitt hjärta stannade med hans. Jag behöver honom här hos mig men han är borta och jag kan inte beskriva denna smärta. Jag orkar inte prata om honom som något i det förgångna. Du betyder allt för mig, Rab. Jag älskar dig.”

Den sexfaldige OS-guldmedaljören Chris Hoy sörjer sin landsman:

”Kan inte tro detta. Helt hjärtskärande. Vila i frid Rab”, skriver han.

LÄS MER:Tappade sadeln – cyklade vidare i sju mil

LÄS MER:Julia Borgström efter succén i Tour de France: ”Full av glädje”

LÄS MER:Tour of Scandinavia startade i skärgårdsidyllen Mollösund

ANNONS