Covid-19-smitta i Kungälvs HK

Spelare i Kungälvs HK har testats positiv för covid-19 – nu skjuts kvällens möte med IK Sävehof upp.
– Vi har ett bekräftat fall, säger klubbens senioransvarige Christoffer Persson.

ANNONS
|

Under tisdagen kunde GP rapportera om att Önnereds HK drabbats av coronasmitta.

Hela truppen hade testats och två spelare hade testats positiva för covid-19. Dessutom hade ytterligare två fått symptom. Det hela har lett till att all verksamhet för damtruppen ställts in och att torsdagens möte med Skövde HF skjutits upp.

– Nu handlar det om att få stopp på smittspridningen, berättade klubbchefen Johan Sylwan.

LÄS MER:Coronasmitta i Önnered – hela truppen har testats

Nu har ytterligare en handbollsklubb i området drabbats. Den här gången är det Kungälvs HK som har fått smittan i sin trupp.

– Vi har ett bekräftat fall (spelare) där det finns ett positivt test. Sen är det någon mer som är sjuk som inte fått svar så det är inte mycket att fundera på, säger klubben senioransvarige Christoffer Persson.

ANNONS

Kvällens match inställd

Med anledning av detta har kvällens möte med IK Sävehof ställts in.

– Vi ställde in träningen i går så får vi se hur det utvecklar sig. Vi har pausat biljettförsäljningen som skulle sättas i gång här för matcherna efter första november. Men vi vet inte åt vilket håll detta kommer gå. Skåne har ju hårdare restriktioner så vi har pausat tills vi vet mer.

Hur påverkar detta övriga verksamheten?

– Det påverkar inte så mycket. Vi kan inte göra mer än att följa myndigheternas rekommendationer och restriktioner. Det gäller att vara snabb på bollen för detta ändras hela tiden. Hälsan får gå först. Så man får vara försiktig.

Har ni ställt in träningarna nu framöver?

– Vi ställde in träningen i går. Och sen blir det ingen match i dag sen får vi se hur det utvecklar sig. Den som har ett positivt test får stanna hemma precis som de som är sjuka. Sen får vi ta ett beslut i kväll.

Har ungdomsverksamheten påverkats?

– Inte än i alla fall.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS