Coronasmitta i Sävehof – match ställs in

Flera handbollsklubbar i Göteborg har haft covid-smitta under hösten. Nu är även Sävehof drabbat. Onsdagens match mot Kristianstad flyttas sedan tre spelare i Partille-klubben testats positivt för covid-19.
– Vi har ställt in allt fram till torsdag, säger sportchefen Emil Berggren.

ANNONS
|

Önnered har haft smitta och tvingats skjuta upp match. Kungälv likaså. Nu är det Sävehofs tur att få ställa in en match på grund av smittspridning i laget.

På sin twitter skriver klubben att tre spelare testats positivt under den senaste veckan och att onsdagens påtänkta match mot Kristianstad därför inte kommer genomföras.

– Vi fick vårt första fall på tisdagen i förra veckan. Då testade vi alla och alla prov var negativa. Vi tränade i fredags och sedan har två spelare fått symptom och testat positivt. Så nu har vi ställt in måndagens och tisdagens träningar och matchen på onsdag, säger sportchefen Emil Berggren.

ANNONS
Sävehofs sportchef Emil Berggren. Arkivbild.
Sävehofs sportchef Emil Berggren. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nu planerar klubben att återstarta verksamheten på torsdag, men det beror på hur läget utvecklar sig.

– Det finns en risk eller chans beroende på hur man ser det att det inte har spridits inom laget, utan att man kan ha fått det från andra håll. Men vi håller alla öron mot marken. Får vi fler fall får vi fundera på hur vi ska göra, säger Emil Berggren.

En spelare i herrlaget, som är det lag som drabbats, har en relation med en spelare i Sävehofs damlag. Risken att smittan sprids mellan lagen har fått klubben att föreslå att spelarna inte ska träffas just nu.

– Rekommendationen från förbundet är att man inte ska umgås mellan lag. Men vi kan ju inte bestämma över vuxna människor, vi är inte Nordkorea. Det är vuxna människor som har en relation så vi det är svårt att bestämma att de inte får träffas. Även om det hade varit önskvärt. Vi har rekommenderat att de inte träffas, säger Emil Berggren.

ANNONS