Michelle Coleman.
Michelle Coleman.

Coleman nöjd EM-fyra: "Det var jättekul"

Fjärdeplatser brukar sällan någon jubla över. Michelle Coleman var dock inte allt för besviken efter ett missat EM-brons.

ANNONS
|

När Sarah Sjöström strök sig från 200 meter frisim vid kortbane-EM i Köpenhamn stod svenskhoppet till Michelle Coleman. Coleman vann sitt försöksheat och hade tredje bästa tid inför finalen (1.55,34). Väl i final låg Coleman länge på bronsplats, men under den sista fjärdelen av loppet tröt orken. Svenskan slutade fyra på tiden 1.54,27.

- Det blev kanske lite stressigt de sista 50 meterna. Just de sista 50:e ville jag verkligen och det är då det går fel, säger Coleman.

ANNONS

"Får betala för det nu"

Med tanke på att Coleman har fått hösten förstörd av bland annat sjukdomar såg hon det som en vinst att bara vara med på EM.

- Jag får betala för det nu. Det var därför jag kanske var extra besviken efter 100 meter frisim för det var där jag kände att kanske min träning räckte till, säger 24-åringen.

På 100 meter frisim blev Coleman offer för regeln om att endast två svenskor fick gå vidare. Och Louise Hansson var fyra hundradelar snabbare än Coleman. Hansson föll bort i semifinalen på 100 meter fritt, men gick vidare till söndagens final på 100 meter fjäril med sjunde bästa tid (57,10). Hansson har fortfarande lite problem med vändningarna eftersom hon är van vid yardbassänger på college i Kalifornien.

- Poolen är ju 2,2 meter kortare. Det är ju någonstans mittemellan ett eller två armtag, så det är ju svårare att tajma. Men jag får väl försöka jobba med vändningar till finalen, säger Helsingborgssimmaren.

ANNONS

Carlsen nära final

Hennes lillasyster, Sophie Hansson, tog under den första tävlingsdagen ett överraskande brons på 50 meter bröstsim och satte svenskt rekord (29,77). På den näst sista tävlingsdagen simmade 19-åringen final på den dubbla distansen och slutade sexa. Tiden blev 1.05,28 – två hundradelar från sitt personliga rekord.

Christoffer Carlsen var två ynka hundradelar från att ta sig till final på 100 meter fritt. I semifinalen simmade 25-åringen på tiden 47,29, vilket innebar en niondeplats – precis utanför finalfältet. På 50 meter ryggsim blev Hanna Rosvall utslagen i semifinalen med tiden 27,08.

Köpenhamn, TT:s utsände

ANNONS