Malmös Pawel Cibicki jublar efter ett av sina två mål i matchen mot Halmstad.
Malmös Pawel Cibicki jublar efter ett av sina två mål i matchen mot Halmstad.

Cibicki lyfte MFF till serieledning

ANNONS
|

Inför förra säsongen fick han inte plats i Malmö FF och lånades ut till Jönköping. I år är han tillbaka. Nu är Pawel Cibicki hetast i MFF och leder allsvenskans skytteliga på tre mål.

- Skillnaden mellan då och nu är inte så jättestor. Jag kunde spela bra fotboll förut också. Skillnaden är förtroendet. Att tränarna visar att de tror på mig. Det gör extremt mycket för fotbollsspelare, säger Pawel Cibicki och fortsätter:

ANNONS

- Jag fick stort förtroende i Jönköping och jag får det nu också i MFF. Det är kul att kunna ge något tillbaka.

Det gjorde han på Örjans Vall i form av två konstmål och en läcker assist.

”Helt okej mål”

De matchavgörande händelserna kom inom sex minuter under första halvlekens slutkvart.

En brutal tackling, ett rött kort, en klackspark och en bicykleta. Aboubakar Keita kom farande med sträckta ben och dobbarna rätt mot Oscar Lewickis ben – helt i onödan. Domaren Glenn Nyberg visade rött kort för HBK:s 19-åriga lån från FC Köpenhamn i 32:a minuten.

Sedan började Pawel Cibickis uppvisning.

Först frispelade han Markus Rosenberg, men HBK-målvakten Isak Pettersson räddade. I nästa anfall klackade han fram Anders Christiansen till 1–0.

Ytterligare tre minuter senare fick Cibicki ett inlägg från Rosenberg för långt bak. Den svenske U21-landslagsmannen löste svårigheten genom att göra en cykelspark, och 2–0-bollen for in precis intill stolpen.

- Det var ett helt okej mål. Det var fint. Sådana gör man inte varje dag. Eftersom jag fick bollen lite för långt bak var enda chansen att göra så här. Jag fick en bra träff. Först trodde jag inte på det, för jag såg inte när den gick in. Jag hörde bara ljudet, säger Cibicki.

ANNONS

Smekning i krysset

Efter drygt en timme satte han sitt andra mål denna kyliga påskdag. Markus Rosenberg direktskarvade till honom, och Cibicki smekte upp bollen i krysset.

- Jag tänkte bara att jag skulle ligga nära Mackan. Då visste jag att jag skulle få skarven. Sedan var det bara att dra till den på ett. Sedan att den gick så bra som den gjorde, det var roligt.

Med tre minuter kvar att spela klev Pawel Cibicki av. Den stora bortaklacken på kortsidan sjöng hans namn och fortsatte sedan med: ”Vi älskar Malmö!”.

Nu leder den stora guldfavoriten allsvenskan.

TT

ANNONS