Frölunda firar mästartiteln i CHL förra säsongen. Arkivbild.
Frölunda firar mästartiteln i CHL förra säsongen. Arkivbild. Bild: Petr David Josek

CHL skrotar gruppspelet – utslagsmatcher direkt

Champions Hockey League skjuter upp säsongen en månad och startar i oktober. Dessutom skrotas gruppspelet.

ANNONS

När det europeiska cupspelet sätter igång den 6 oktober blir det med utslagsmatcher direkt för de 32 lagen. Fredrik Sjöström, sportchef i regerande mästarlaget Frölunda, förstår beslutet.

"CHL är svårare att hantera än en inhemsk liga med tanke på situationen. Vi har full förståelse för det här och får sikta in oss på 6 oktober och slutspel direkt", säger han till klubbens webbplats.

CHL:s styrelse säger i ett pressmeddelande att man fattat beslutet för att agera förebyggande på grund av coronapandemin.

"Det är 13 länder involverade, vilket betyder att vi är beroende av beslut och regler satta av 13 regeringar", säger CHL-ordföranden Peter Zahner.

ANNONS

"De deltagande lagen måste kunna resa och vårt mål är att matcherna ska spelas med publik på arenorna. Därför agerar vi proaktivt, för att inte riskera sena förändringar."

Säsongsstarten sker när det annars skulle ha spelat de femte matcherna i gruppspelet. Därför blir det utslagsmatcher direkt från 16-delsfinal med hemma- och bortamöten till och med semifinal. Det blir bara en finalmatch som ska spelas den 9 februari.

Övriga svenska lag i CHL är Skellefteå, Rögle, Färjestad och Luleå.

ANNONS