Magdalena Erikssons Chelsea är inte längre obesegrade i årets Super League. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Chelseas långa svit bruten efter skräll

Efter 33 raka matcher utan förlust tog Chelseas svit slut. Oväntat nog var det bottenlaget Brighton som ändade den, och bortavann med 2–1 i Super League.

Att den förlustfria fotbollssviten skulle ta slut någon gång var självklart. Att det skulle ske mot ett av lagen i Super Leagues bottenstrid var mer oväntat.

Brighton ställde till med en av säsongens stora skrällar när man lyckades få med sig alla tre poäng hem från London trots tidigt underläge i söndagens match.

Matchavgörande hörnor

Chelsea tog planenligt ledningen redan i den femte minuten, när den australiska anfallsstjärnan Sam Kerr mötte Erin Cuthberts hörna och skickligt nickade in bollen via ribban till 1–0.

Men det här var Brightons dag. I synnerhet Megan Connollys, vars hörnor skulle visa sig helt avgörande.

Tre minuter efter Kerrs ledningsmål slog den irländska landslagsmittfältaren en hörna som hittade huvudet på Aileen Whelan och så var 1–1 ordnat.

Och i den 78:e minuten tog hon hörnsparkandet till nästa nivå. Den här gången struntade hon i att leta medspelare och slog den i stället direkt i mål, vilket gav 2–1 och en mycket oväntad bortaseger.

Musovic på bänken

På Chelseas bänk satt svenska andramålvakten Zecira Musovic och kunde konstatera att förstavalet mellan stolparna, Carly Telford, nog kunde ha gjort betydligt bättre ifrån sig vid Brightons segermål.

Medan Musovic blev kvar på bänken spelade Magdalena Eriksson och Jonna Andersson som vanligt hela matchen för Chelsea.

Chelseas poängtapp gör att toppstriden tätnar. Laget behåller dock serieledningen, på samma poäng som Manchester United (som har spelat en match mer). Trean Manchester City tog samtidigt chansen och knaprade in tre poäng på tabellettan – två poäng från förstaplatsen nu – genom att bortabesegra fyran Arsenal med 2–1.