Chelseas förra ägare Roman Abramovich. Arkivbild.
Chelseas förra ägare Roman Abramovich. Arkivbild. Bild: Matt Dunham /AP/TT

Chelsea utreds för ekonomiska regelbrott

Enligt brittiska medier har Chelseas ägare anmält sin egen klubb för möjliga ekonomiska regelbrott.
Utredningen ska gälla klubbens transaktioner under ryske oligarken Roman Abramovitjs ägande av klubben.

ANNONS
|

Förra året, efter Rysslands invasion av Ukraina, tvingades den ryske oligarken Roman Abramovitj att sälja Premier League-klubben Chelsea. Då hade han ägt klubben i 19 år.

Nu rapporterar brittiska medier att Chelseas nya ägare, ett konsortium med ledning av den amerikanske affärsmannen Todd Boehly, anmält sin egen klubb, till bland andra Premier League, för möjliga ekonomiska regelbrott.

Utredningen ska gälla ett antal finansiella transaktioner mellan 2012 och 2019 som upptäcktes under övertagandeprocessen av klubben förra året. Även betalningar till så kallade brevlådeföretag och en betalning till en spelares familj ska ingå i utredningen, skriver The Times.

Chelsea har ännu inte anklagats för något brott, men om klubben finns skyldig kan de få stränga böter och poängavdrag.

ANNONS

I juli fick Chelsea böter för att ha brutit mot Uefas Financial Fair Play-regler, överträdelser som även det ska ha skett under Abramovitj ledning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS