Henry Cejudo (höger) försvarade sin titel efter teknisk knockout mot Dominick Cruz vid UFC-galan i natt.
Henry Cejudo (höger) försvarade sin titel efter teknisk knockout mot Dominick Cruz vid UFC-galan i natt. Bild: AP/TT

Cejudo försvarade titel vid UFC-gala

I en tid då nästan alla stora sportevenemang ligger på is riktades många nyfikna blickar mot Jacksonville i Florida, där UFC-galan ägde rum i natt. Henry Cejudo försvarade sin titel efter teknisk knockout mot Dominick Cruz i den ena av nattens huvudmatcher. Direkt efter matchen meddelade Cejudo att han lägger av.

ANNONS

Henry Cejudo, USA, vrålade av lycka när det stod klart att han försvarat sin bantamviktstitel mot landsmannen Dominick Cruz efter en teknisk knockout i andra ronden.

– Jag drar mig tillbaka i kväll. Jag är 33 år gammal och nöjd med min karriär, säger Cejudo i en segerintervju efter matchen, som var en nattens två huvudnummer.

"Bäst i världen"

Det andra under galan var interimtitelmatchen i lättvikt mellan Tony Ferguson, USA, och landsmannen Justin Gaethje. Efter ett starkt framträdande, kanske Gaethjes bästa hittills i oktogonen, fick han det tillfälliga mästarbältet efter teknisk knockout i femte ronden. Gaethje pratade direkt efter segern om nästa match, då han helst av allt skulle vilja möta ryske Chabib Nurmagomedov.

ANNONS

– Chabib är bäst i världen. Jag har jobbat sedan jag var fyra år mot en sådan här utmaning. Jag skulle vara glad över att få representera USA mot Dagestans, eller Rysslands bästa. Han är 28 nu, och det är ingen annan utmaning jag vill ha just nu. Jag vill fajtas mot honom, sade Gaethje i eftermatchintervjun från buren.

I de tidigare matcherna behövde Calvin Kattar (USA) inte ens två hela ronder på sig för att besegra motståndaren Jeremy Stephens (USA), som inte klarade invägningen med drygt två kilo, och matchen fick ändras till catchvikt. Kattar sänkte motståndaren med ett armbågsslag, som följdes upp med fler innan domaren blåste av, enligt ESPN.

Tidigare tungviktsmästaren Fabrício Werdum var tillbaka i buren efter att ha varit avstängd för dopning. Men återkomsten blev trist för brasilianen, som överraskande förlorade mot ryss-ukrainaren Aleksei Oleinik efter ett delat domslut, rapporterar sajten MMA-Nytt.

Testade positivt

Egentligen var galan tänkt att hållas i New York den 18 april, men ställdes likt i stort sett all annan idrott in när coronapandemin kopplade greppet om USA.

Som ett av de största sportevenemangen som ägt rum i USA på många veckor var intresset ännu större än vanligt, även om matcherna skedde inför tomma läktare.

ANNONS

Strålkastarljuset riktades tidigt mot att en av kämparna, brasilianaren Ronaldo Souza, testade positivt för coronaviruset. Han var också en av få utländska deltagarna i tävlingen. Även två av hans medarbetare konstaterades bära på smittan, vilket väckte frågor om säkerheten vid arrangemanget.

Gustav Sjöholm/TT

Amerikanen Bryce Mitchell dominerade i matchen mot landsmannen Charles Rosa.
Amerikanen Bryce Mitchell dominerade i matchen mot landsmannen Charles Rosa. Bild: John Raoux/AP/TT

• Justin Gaethja (USA) vann över Tony Ferguson (USA) (lättvikt).

• Henry Cejudo (USA) besegrade landsmannen Dominick Cruz (bantamvikt).

• Francis Ngannou (USA) vann över Jairzinho Rozenstruik (Surinam) (tungvikt).

• Calvin Kattar (USA) besegrade Jeremy Stephens på knockout (catchvikt).

• Greg Hardy (USA) vann mot Yorgan De Castro (USA) (tungvikt).

• Amerikanen Ryan Spann besegrade landsmannen Sam Alvey (lätt tungvikt).

• Carla Esparza (USA) vann mot landsmaninnan Michelle Waterson (stråvikt).

• Bryce Mitchell (USA) besegrade Charles Rosa (USA) (fjädervikt).

• Vicente Luque (Brasilien) vann över Niko Price (USA) (weltervikt).

• Anthony Pettis (USA) vann mot Donald Cerrone (USA) (weltervikt).

ANNONS