Carvalho avgjorde stormötet i 93:e minuten

ANNONS
|

För femte matchen den här säsongen avgjorde Malmö i den 82:a minuten eller senare.

Hur kommer det sig?

- Det har jag också frågat mig... En viktig match och nu är vi i 93:e minuten va? Hur ska man förklara att vi alltid gör mål när vi som mest behöver det? Jag tror att det är laget. Vi jobbar tillsammans och fortsätter hela tiden att göra det som en familj, säger Felipe Carvalho, som blev oväntad matchhjälte mot AIK.

ANNONS

Uruguayanen har inte fått speciellt mycket speltid den här säsongen och bildade ett nykomponerat mittbackspar med Oscar Lewicki på grund av skador och avstängningar i MFF.

Det skulle visa sig fungera alldeles utmärkt.

- Jag är så glad. Det var min tredje chans från start och jag är tacksam över hur laget hjälper mig framåt, säger Carvalho.

TT: Har det varit tufft för din del?

- Nja, du måste ha tålamod, eller hur? Alltid fortsätta jobba hårt. Men jag är glad att de fortsätter tro på mig, och att jag att bevisar att jag är fortfarande är med – som man säger på svenska: jag är här. Och varje gång Malmö behöver mig är jag här.

17–8 i skott till MFF

Det var underhållande match med många chanser från första minuten. AIK:s Simon Thern sprudlade av energi mot sin gamla klubb och Eero Markanen fick två riktigt bra chanser i den första halvleken. Men effektiviteten är ett problem i AIK – bara åtta mål totalt och ett av Markanen den här säsongen.

ANNONS

Samtidigt har man ett av allsvenskans tätaste försvar och även spelskickliga MFF hade det svårt att hitta igenom till en början.

Markus Rosenberg hade en dubbelchans i den första halvleken, men fick inte in bollen. Ju längre matchen pågick, desto oftare kom ändå chanserna för gästerna – 17–8 i avslut till MFF – och till slut även avgörandet.

"Jätteviktigt"

Magnus Wolff Eikrem inledde på bänken men kom in i den 77:e minuten. Det gav extra tyngd till ett MFF som bekant aldrig slutar spela förrän det är slut. Norrmannen skruvade in bollen i straffområdet där mittbacken Felipe Carvalho dök upp från ingenstans och skarvade in 1–0 på tilläggstid.

- Jag är jätteglad, över segern och de tre poängen. Det här var en jätteviktig seger, för laget och för gruppen, säger Carvalho.

För AIK var det första gången man släppte in ett mål sedan den 22 april – och kanske ändå lagets bästa insats under säsongen.

- Oerhört bittert för oss, men prestationsmässigt så gör vi en väldigt bra match, säger AIK:s Simon Thern, som precis som tränaren Rikard Norling pratade om skillnad på bredd mellan lagens trupper:

ANNONS

- Att Eikrem inte spelat mer, han är enligt mig en gudabenådad fotbollsspelare med en fantastisk blick för spelet, det säger en hel del om deras bredd. Nu kommer han in och avgör med en väldigt fin passning. Självklart har de en bredd som inte AIK har, säger Thern.

Malmö återtar därmed serieledningen, en poäng före IFK Norrköping.

TT

ANNONS