Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GAIS Carl Elfgren Nyström lämnar grönsvart efter fyra år i klubben. Bild: MICHAEL ERICHSEN
GAIS Carl Elfgren Nyström lämnar grönsvart efter fyra år i klubben. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Carl Nyström lämnar Gais

Vinsten mot Dalkurd blev den sista matchen i Gais.
Lagkaptenen Carl Elfgren Nyström lämnar grönsvart efter årets säsong.
– Jag känner mig privilegierad att ha haft Calle som spelare, säger Stefan Jacobsson.

För drygt ett år sedan förlängde Gais lagkapten Carl Elfgren Nyström sitt kontrakt med Gais.

I kontraktet hade den resliga försvaren dock förhandlat till sig en klausul som gjorde det möjligt att bryta kontraktet om han och familjen ville flytta tillbaka till Stockholm.

– Jag har vetat om detta en kortare tid och har även varit informerad om att det funnits en klausul i kontraktet att han av familjeskäl kan bryta sitt tvåårskontrakt. Om han skulle följt sitt hjärta hade han fortsatt spela i Gais. Men om med hänsyn till familjen och att det hittats jobb på andra ställen så får man rätta sig efter det, säger tränare Stefan Jacobsson.

Lagkaptenen har haft stor inverkan på både tränare Stefan Jacobsson och övriga spelare i truppen. Mittbacken kommer vara saknad när Gais inleder försäsongen om en dryg månad.

– Jag känner mig privilegierad att ha haft Calle som spelare. Han är en stor och bra människa som varit en äkta ledare på Gaisgården. Han älskar Gais från topp till tå. Calle kommer verkligen att saknas, som person och ledare runt truppen. Han har varit lite av en pappa till alla spelare och har haft en förmåga att handskas med alla och har inte varit rädd att ta snacket. Han lämnar ett tomrum efter sig, säger Stefan Jacobsson.

Carl Elfgren Nyström kom till Gais från IK Sirius 2016 och har haft kaptensbindeln runt armen under under tre säsonger. Vinsten mot Dalkurd i lördags som säkrade Gais fortsatta spel i superettan var hans 139:e match i klubben tillika hans sista.

”Det har varit ett tufft beslut men det har vuxit fram under en tid och utgår helt och hållet ifrån familjen. Jag är tacksam för att jag har fått vara i GAIS så länge och den roll jag fått ha i laget. Alla vet vad klubben betyder för mig och jag kommer att fortsätta att vara gaisare och följa laget. Jag önskar GAIS all lycka framöver och hoppas att supportrar, partners och andra runt klubben kan ha förståelse för mitt och familjens beslut.”, säger Calle Elfgren Nyström till klubbens hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.