Calle Halfvarsson slutade femma – norrman vann

Calle Halfvarsson har aldrig vunnit en individuell VM-medalj. På torsdag eftermiddag hade han chansen då han tog sig till sprintfinal. Men då räckte han inte till och slutade femma.
– Jag tror att jag har ätit för dåligt, säger Halfvarsson till Sportbladet efter finalen.

ANNONS
|

I ett blött före, trång bana och tufft motstånd tog sig Calle Halfvarsson till final i sprinten. Där ställdes han mot två norrmänn, två fransoser och en tjeck.

Halfvarsson fortsatte med samma taktik i finalen som han gjorde i kvartsfinalen och semifinalen. Han la sig längre bak och försökte utmana efter den första backen.

Men då Kläbo stack tidigt var han omöjlig att hota för samtliga åkare. Calle Halfvarsson försökte men orkade inte.

I stället blev det dubbelt norskt på pallen när Johannes Kläbo vann sitt fjärde raka mästerskapsguld i sprint. Tvåa kom Pål Golberg och på tredje plats slutade fransmannen Jules Chappaz – en medalj som var Frankrikes första medalj i sprinten någonsin.

ANNONS

Laddade upp med banan och Risifrutti

Calle Halfvarsson slutade femma och efter tävlingen säger svensken att all energi var borta till finalen.

– Tråkigt. Jag trodde att jag skulle ha mer energi än vad jag hade. Men det är helt slut i finalen tyvärr, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Jag tror att jag har ätit för dåligt. Det flyter på lite för lätt i både kvart och semi och så tänker jag att det nog går bra i en final också, men det är fel att tänka så. Man ska fylla på. Det är en lång dag och det tar mycket energi. Vanligtvis tränar vi och äter en rejäl lunch. Nu tar man en banan, en Risifrutti och tänker att det räcker. Helt plötsligt är klockan fyra på eftermiddagen, säger han till Sportbladet.

Resultatet i VM-finalen

1. Johannes Kläbo, 2. Pål Golberg, 3. Jules Chappaz, 4. Michal Novak, 5. Calle Halfvarsson, 6. Lucas Chanavat

LÄS MER:Jonna Sundling vann VM-guld framför tre svenskor

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS