Gianluigi Buffon är klar för franska Paris Saint-Germain. Arkivbild.
Gianluigi Buffon är klar för franska Paris Saint-Germain. Arkivbild.

Buffon fortsätter karriären i PSG

Gianluigi Buffon lämnar Italien för första gången i karriären. Den italienske fotbollsmålvakten är klar för Paris Saint-Germain. "Bara ett så här ambitiöst projekt kunde få mig att ta beslutet", säger han i ett uttalande.

ANNONS
|

Gianluigi Buffon, 40, lämnade nyligen Juventus efter 18 säsonger i klubben. Där vann han bland annat elva Serie A-titlar och italienska cupen fem gånger, men han har hittills aldrig fått lägga labbarna på en Champions League-titel.

Nu fortsätter karriären i den franska storklubben Paris Saint-Germain. Buffon har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong med option för ytterligare ett år.

"För första gången i min karriär lämnar jag mitt hemland, bara ett så här ambitiöst projekt kunde få mig att ta det beslutet", säger han i ett uttalande.

ANNONS

"Jag kommer att använda all min energi, erfarenhet och hunger att vinna för att hjälpa min nya klubb att uppnå de mål som den har stakat ut för framtiden".

PSG blir hans tredje klubb i en lång karriär. Utöver Juventus har han också representerat Parma.

"Vi känner stor stolthet över att kunna välkomna Gianluigi Buffon till Paris Saint-Germain-familjen", säger klubbens ordförande Nasser al-Khelaïfi.

Den 40-årige stjärnmålvakten har också ett VM-guld från 2006 och ett silver från EM 2012 med det italienska landslaget på meritlistan.

TT-AFP

ANNONS