Buffalos Linus Ullmark sätter stopp för ett anfall av Floridas Jevgenij Dadonov.
Buffalos Linus Ullmark sätter stopp för ett anfall av Floridas Jevgenij Dadonov. Bild: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Buffalo segrade utan succésvensken

Buffalo kan vinna även utan sin skadade svenske succérookie Victor Olofsson. Andra svenskar klev fram och såg till att laget tog full pott mot Florida.

ANNONS

Frånvaron av Victor Olofsson – som leder rookiepoängligan men som blir borta i minst fem veckor till följd av en skada på underkroppen – blev inte så påtaglig när Buffalo tog sig an Florida på hemmaplan.

De blågula tog en snäv 3–2-seger, till stor del tack vare deras andra svenska storspelare.

"Kommer vara tufft"

Vänsterforwarden Marcus Johansson stod för två assist, och har noterats för poäng i fyra matcher i rad.

– Vi klev fram och gjorde vad vi var tvungna. Det kommer att vara tufft utan honom, han är en av våra bästa spelare och har varit det under hela året, säger Johansson till journalister om Olofssons skada, och fortsätter:

ANNONS

– Man måste kämpa dig igenom det och förhoppningsvis komma ut starkare på andra sidan. En bra start är att få med sig två poäng i dag, säger han.

Svensken verkar ha funnit sig till rätta i Buffalo, efter att de senaste åren spelat i Washington, New Jersey och Boston.

– Det är väldigt roligt att vara där ute just nu när vi spelar bra, det har vi gjort i en hel del matcher och vi börjar få med oss resultatet nu. Jag tycker att vi kunde ha gett oss lite andrum där i slutet, men vi fick två poäng, och det är allt som betyder något, säger han.

Viktigt med spelidé

Marcus Johansson utsågs till en av matchens bästa spelare, liksom lagkamraten Linus Ullmark, som vaktade Buffaloburen. Han fick en hel del att göra i tredje perioden, då Florida pressade på och reducerade två gånger om efter att ha legat under med 3–0.

Ullmark konstaterar att Buffalo håller sig till sin spelidé, vilket gör det lättare för laget att klara avbräcket som Olofssons skada innebär.

– Det spelar inte någon roll vad som händer därute om vi håller oss till och tror på vårt system som vi gjort de senaste matcherna, då får vi bra resultat, säger svensken enligt nhl.com.

ANNONS

Rasmus Dahlin noterades också för en assist för Buffalo i matchen.

Svettigt för Markström

Det som på förhand såg ut att bli en svensk målvaktsduell i mötet mellan hemmalaget Vancouver och gästande New York Rangers slutade istället med en sjuk Henrik Lundqvist och en triumferande Jacob Markström. Lundqvist ersättare i Rangers-kassen, Aleksandr Georgijev, stod för 25 räddningar men överglänstes av Markström i Vancouver-buren som motade 36 av Rangers försök då hemmalaget vann 2–1.

Segern är Vancouvers sjunde raka, deras bästa segersvit på drygt sex år.

Gustav Sjöholm/TT

ANNONS