Nicholas Bryant, höger, när han vann SM-guldet på Rondo tidigare i år. Arkivbild
Nicholas Bryant, höger, när han vann SM-guldet på Rondo tidigare i år. Arkivbild Bild: Nicklas Elmrin

Bryants prestigefight – inför 70 miljoner tv-tittare

Nicholas Bryant kommer gå en prestigefylld fajt på hemmaplan. Den 31 augusti kommer göteborgaren fajtas inför uppemot 70 miljoner tv-tittare.
– Det är något av det största man kan vara med om som thaiboxare, säger Nicholas Bryant.

ANNONS
|

Den 21-årige thaiboxaren Nicholas Bryant förbereder sig just nu som bäst inför VM i Bangkok som inleds den 20 juli. Han är sedan en tid på plats i Thailand för träningslägret Black Diamond Camp tillsammans med sparringpartnern Chris Forster.

– Vi har aldrig tränat så här tillsammans förr och vi klickade direkt. Det känns jättebra, säger Chris Forster.

Efter VM väntar ytterligare en riktigt stor tävling för Nicholas Bryant. Den unge göteborgaren har presenterats som huvudkortet när den stora galan Lion Fight 59 anordnas på Kooperativet Arena i Göteborg den 31 augusti.

Huvudkortet kommer sändas i efterhand på den nordamerikanska kanalen CBS. Tidigare Lion Fight-galor har dragit omkring 60-70 miljoner TV-tittare.

ANNONS

– Det är som en dröm. Det här är något av det största man kan vara med om som thaiboxare, säger Nicholas Bryant.

Och platsen är välförtjänt. I våras blev Nicholas Bryant svensk mästare i 57-kiloklassen när SM gick av stapeln på hemmaplan i Göteborg. Tillsammans med legendaren Chris Forster, även han göteborgare, har Bryant gått in i en VM-bubbla.

– Jag har inte varit så involverad i Lion Fight 59 ännu. Det är något som andra runtomkring har ordnat, säger Nicholas Bryant.

Nicholas tillsammans med mamma efter SM-guldet på Rondo tidigare i år.
Nicholas tillsammans med mamma efter SM-guldet på Rondo tidigare i år. Bild: Nicklas Elmrin

Motståndet inte officiellt

Det är klart vem han kommer få möta men ingenting är offentliggjort ännu. Det väntas ske i de närmaste dagarna.

– Jag vet så mycket som att det är klart men jag vet inte vem det blir, säger han.

Efter VM kommer det vara fullt fokus på Lion Fight 59 och i förberedelserna ingår bland annat att gå upp i vikt. 57-kilosklassen används inte då utan istället är det 59 kilo som gäller.

– Det blir till att äta upp sig lite men det ska inte vara några problem. Att byta viktklasser är inte en så stor grej, det är mer som en nivå man kommer överens om, säger Nicholas Bryant.

Huvudkortet är långt ifrån det enda eventet på Lion Fight 59.

ANNONS

Det kommer även bjuda på två VM titelmatcher, samt matcher med internationella topfighters som Magnus Andersson, Mathias Jonsson, Lommanee Santai och Amy Pirnie. På underkortet kommer flera kända Göteborgsprofiler som Joakim Hägg, Tove Brodin och Otman Boujrad finnas med.

Det kommer också bli en del dans-, och musikuppträdanden.

Fokus på VM

Fram till dess är det fokus på VM för Nicholas Bryants del och förberedelserna på Black Diamond Camp har varit lyckade. Chris Forster för vidare devisen han lärt sig från Johan Risberg, som numera är ordförande i det svenska thaiboxningsförbundet.

– Det är Risbergs fyra s: snabb, smart, smidig och stark, säger Chris Forster.

Det återstår att se om det blir ett framgångsrecept i årets VM som håller på mellan 20-28 juli i Bangkok. Därefter väntar hemfärd och fullt fokus på den 31 augusti.

– Det ska bli oerhört kul att få göra en sådan här grej på hemmaplan. Att få känna på atmosfären och allt. Det blir en oförglömlig upplevelse, säger Nicholas Bryant.

ANNONS