Brons till Khaddi Sagnia – karriärens första medalj

Khaddi Sagnia har vunnit sin första mästerskapsmedalj. Hennes 6,75 räckte till en tredjeplats i inomhus-EM i Torun.
– Den här medaljen har inneburit väldigt mycket slit och tårar, säger göteborgskan till SVT.

ANNONS
|

Hon inledde något tveksamt med ett hopp på 6,48 – och det följdes upp av ett övertramp. Men det skulle komma mer från Hjällbos stolthet. I sitt tredje hopp slog hon till med klassresultatet 6,75, och klev därmed upp på silverplats i finalen. Sagnia petades senare ner till tredje plats sedan Malaika Mihambo tagit ledningen med sina 6.88. Maryna Bekh-Romanchuk svarade med 6,92 i sista omgången – vilket också blev segerresultatet.

Sagnia lyckades aldrig förbättra sitt resultat från tredje omgången, men behöll bronsplatsen tävlingen ut.

– Sista hoppet kände jag att det var allt eller inget, bronset var klart och jag hade chans på silver och guld. Tyvärr blev det inte så, men jag har kvar bronset och jag är så himla stolt över det, säger Khaddi Sagnia till SVT.

ANNONS

Ullevi-hopparen har haft en brokig karriär, sedan hon slog igenom som trestegshoppare i tonåren. 2012 åkte hon på en allvarlig knäskada som höll henne borta från tävlingar i över två år. När hon gjorde comeback var det som längdhoppare, och redan i sitt första stora mästerskap, VM 2015, slutade hon sjua på imponerande 6,78. Sedan dess har hon haft svårt att lyckas i mästerskapen, och för två år drabbades Sagnia av en ny stor motgång då hon tvingades till ännu en korsbandsoperation.

Efter ett års frånvaro var hon i fjol var hon tillbaka på toppnivå igen, och hoppade i september 6,92, bara sju centimeter kortare än Erica Johanssons svenska rekord.

Och nu har 26-åriga Sagnia, som tävlar för Ullevi, vunnit sin första mästerskapsmedalj.

– Det är så mycket arbete bakom, så jag är supernöjd. Nu ska jag bara låta det här smälta in, äta lite godis och fira att säsongen är över. Oh my god, jag ska bara ha kul och njuta av min första medalj! Jag är så stolt över den och det får mig att vilja jobba mer och uppnår mer i mitt liv.

Bengtström nära skrällmedalj

Det var dessutom nära att bli dubbla medaljer till Göteborg denna lördag. Carl Bengtström, Öis, avslutade riktigt starkt i finalen på 400 meter och nådde så när fram till bronsplatsen. Ett imponerande lopp av 21-åringen, som efteråt hade svårt att vara helt nöjd.

ANNONS

– Just nu känns det lite surt att jag var så nära medalj, sa Bengtström till SVT.

Andreas Kramer såg ut att missa finalen på 800 meter, då han bara kom trea i sin semifinal. Men när den polske löpare Mateusz Borkowski diskades efter att ha trängt ut just Kramer, så var Sävedalen-löparen plötsligt klar för söndagens final.

Trodde han. För polackerna protesterade – och fick rätt. Och Kramer var plötsligt utslagen igen.

Illa gick det också för Lovisa Lindh, som åkte ut i semifinalen på 800 meter.

– Jag är väldigt besviken. Jag känner verkligen att jag hade det som krävdes för att ta mig vidare. Men det var ett bökigt lopp och många armbågar, sa Lindh till SVT.

Stavhopparen Michaela Meijer fick inte alls till det, utan slutade sist i stavhoppsfinalen.

ANNONS