Daniel och Henrik Sedin kommer att hyllas under en vecka i februari. Arkivbild.
Daniel och Henrik Sedin kommer att hyllas under en vecka i februari. Arkivbild.

Bröderna Sedin hyllas i Vancouver

Båda har gjort över 1 300 grundseriematcher i NHL – alla i Vancouver. Efter lång och trogen tjänst kommer Daniel och Henrik Sedin nästa säsong att få sina tröjor upphissade i taket i Vancouvers hemmaarena, Rogers Arena.

ANNONS
|

I samband med att NHL-draften inleddes i Rogers Arena drog NHL-kommissionären Gary Bettman ut bröderna Sedin på scenen till ett stort jubel och meddelade nyheten.

- Det här är en stor ära och något som vi inte hade kunnat drömma om när vi kom till Vancouver som 18-åringar, säger Henrik Sedin till Vancouvers webbplats.

Brödraparet kommer att hyllas under en hel vecka i februari, i samband med tre hemmamatcher. Då kommer Daniels nummer 22 och Henriks nummer 33 att hissas upp i taket bland andra klubblegendarer.

- Vi kunde inte ha åstadkommit det vi gjorde i våra karriärer om det inte vore för det stöd vi fått från lagkamrater, tränare och framför allt supportrarna. Att fira och tacka dem i februari kommer att vara en speciell vecka för oss och våra familjer, säger Daniel Sedin.

ANNONS

Sedan tidigare har bland annat Markus Näslund fått sin tröja hissad i taket.

ANNONS