Nu är det slut. Daniel Sedin avskedskramar Edmontons Michael Cammalleri.
Nu är det slut. Daniel Sedin avskedskramar Edmontons Michael Cammalleri.

Bröderna Sedin hyllade på bortaplan

Bortaplan och förlust efter straffar, men vad spelade det för roll? Bröderna Henrik och Daniel Sedin hyllades kungligt under och efter sin sista match i NHL.

ANNONS
|

Totalt spelade Daniel Sedin 1306 NHL-matcher och Henrik Sedin 1330 under sina 18 år i ligan. Deras sista match med Vancouver gick mot ärkerivalen Edmonton på bortaplan och hemmalaget vann med 3–2 efter straffar.

Ingen av bröderna noterades för någon poäng under ordinarie speltid (Daniel gjorde mål i straffläggningen) men det var ändå de två som kom att stå i centrum. Hyllningarna var naturligtvis inte i nivå med avskedsföreställningen hemma i Vancouver i torsdags, men det blev stående ovationer av hela hallen, ärevarv på isen och kramkalas med motståndarlaget för tvillingarna från Örnsköldsvik, rapporterar Sportbladet.

ANNONS

- Det var en svår match att spela, dels för att det var sista matchen men också för tragedin med bussolyckan i Saskatchewan i går. Alla på isen tänkte på det. Väldigt tufft, sade Daniel Sedin till Sportbladet efter matchen.

- Men hela Edmonton var fantastiskt mot oss, både spelare och publiken. De visade respekt för det som hände i går och sedan tackade de av oss på det sättet. Det känns mycket bra.

- Vi har varit med många av de här killarna under en lång tid, sade Daniel Sedin till nhl.com om sitt lag som han och hans bror nu lämnar.

ANNONS

- Många nya killar har också kommit in och varit grymma. Det har varit ett rent nöje. Jag tycket att vi spelar på rätt sätt och när laget blir bättre kommer det att märkas. Det har varit kul att vara delaktig men nu är det dags att gå vidare, sammanfattade han.

TT

ANNONS