Boston tog ledning efter förlängning – Ovetjkin skällde ut landsmannen

Tre möten – tre avgöranden i förlängning. Washington-Boston-serien i NHL-slutspelet är en jämn historia. Nattens möte slutade efter två förlängningsperioder med Bostonvinst – och en rejäl utskällning.

ANNONS
|

– Jag tror inte att det kommer att förändras. Det kommer att bli tajta möten och det gäller att vara bekväm med det. Det känns bra för oss, vi kommer att hålla oss till vår strategi, säger Bostontränaren Bruce Cassidy om den jämna serien.

Och ett tajt möte var just vad nattens sammandrabbning var. 2–2 efter 60 spelade minuter blev till mållösa ytterligare 25 innan Craig Smith satte Bostons avgörande 3–2-mål i den andra förlängningsperiodens sjätte minut.

Därmed leder Boston nu serien med 2–1.

– Det här är slutspelsishockey, säger Smith efter matchen.

Hektiskt för målvakterna

Både Tuukka Rask i Bostonmålet och Ilja Samsonov i Washingtons kasse hade fullt upp – Rask räddade totalt 35 puckar och Samsonov 40. Bara i förlängningen fångade Samosonov, som inte har spelat på ett par veckor på grund av covidrutiner, 19 skott.

ANNONS

Och det var inte bara Bostons skott som gjorde att Samsonov fick det hett om öronen.

Drygt fem minuter in i den andra förlängningsperioden skulle den 24-årige ryssen stoppa en puck bakom målet. Det gick mindre bra och pucken landade snabbt hos Bostons Craig Smith kunde sätta 3–2 och avgöra matchen till Bostons fördel. Det fick Samsonov lagkamrat och landsman, storstjärnan Aleksandr Ovetjkin, att se rött. På sin plats på bänken slog han sönder klubben och sedan skällde han ut Samsonov och enligt Sportbladet ska han ha sagt:

– Stå inte och sov din bitch!

Samsonov fick efter matchen stöd av tränaren Peter Laviolette:

– Det blev ett klassiskt missförstånd där, ”Sammy” och Schultz kommunicerade inte. Sånt händer men det var lite surt att det slutade på det sättet efter en sådan match. Jag tycker stod ”Sammy” i övrigt stod för en helsikes insats, säger han enligt Sportbladet.

Även lagkamraten John Carlson tar Samsonov i försvar.

– Utan Samsonov hade vi troligen inte tagit oss till förlängning överhuvudtaget. Han kan hålla huvudet högt, det är massor av hockey kvar att spela.

Boston leder nu med 2–1 i matcher. Lagen möts härnäst natten mot lördag, svensk tid.

ANNONS

Första omgången av årets NHL-slutspel:

Östra divisionen:

Pittsburgh-New York Islanders 1–1. Nästa match natten mot fredag.

Washington-Boston 1–2. Nästa match natten mot lördag.

Västra divisionen

Colorado-St Louis. 1–0. Spelar natten mot torsdag.

Vegas-Minnesota 1–1. Nästa match natten mot fredag.

Centrala divisionen:

Carolina-Nashville 1–0. Spelar natten mot torsdag.

Florida-Tampa Bay 0–2. Nästa match natten mot fredag.

Norra divisionen:

Toronto-Montreal. Första matchen natten mot fredag.

Edmonton-Winnipeg. Spelar natten mot torsdag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS