Boston-spelare firar ett av målen i lördagens match.
Boston-spelare firar ett av målen i lördagens match.

Boston spöade St Louis – leder finalen

Att St Louis hade hemmaplan i tredje finalmatchen i Stanley Cup hjälpte föga. Boston tog hem segern enkelt med 7–2, och leder nu matchserien, som spelas i bäst av sju, med 2–1.

ANNONS
|

- Jag tycker framförallt starten var den stora skillnaden mot de tidigare matcherna. Vi kom ut och körde direkt, fick också döda en utvisning tidigt, bland annat tack vare några bra räddningar av Tuukka Rask. Sedan fanns det inget stopp, säger Bostons svenske anfallare Marcus Johansson till Aftonbladet.

Redan efter första perioden stod det 3–0 till bortalaget. Marcus Johansson fick en assist vid Charlie Coyles 2–0, och Joakim Nordström en vid Sean Kuralys 3–0.

ANNONS

Nordström noterades sedan för en assist vid Noel Acciaris 6–2 i slutet av tredje, och Johansson satte sista spiken i kistan i och med 7–2-målet.

Men matchens stora poängplockare var Torey Krug, som med ett mål och tre assist är förste Bostonspelare någonsin att ta fyra poäng i en finalmatch. Patrice Bergeron fick tre poäng, varav ett mål.

För St Louis fick Alexander Steen en assist vid 1–4-reduceringen.

Nästa match spelas även den i Saint Louis, natten mot tisdag svensk tid. Då är Oskar Sundqvist tillbaka i hemmalaget, efter en matchs avstängning.

TT

ANNONS