Torontos Travis Dermott och Bostons Charlie Coyle gruffade på varandra under lagens sjätte möte. Boston vann själva ishockeyn med 4–2.
Torontos Travis Dermott och Bostons Charlie Coyle gruffade på varandra under lagens sjätte möte. Boston vann själva ishockeyn med 4–2.

Boston kvitterade – sjunde avgörande väntar

Toronto sökte 4–2 i matcher, en avgjord matchserie och kvartsfinalsavancemang. I stället blev det 4–2 i matchen – till Boston. Det innebär en sjunde och avgörande match i åttondelsfinalsserien på tisdag.

ANNONS
|

Under en säsong där de kanadensiska lagen fallit bort likt lönnlöv på höstträd så är laget med lönnlöven i namnet, Toronto Maple Leafs, landets sista hopp i NHL-slutspelet.

Under söndagen hade Toronto chansen att ta sig till kvartsfinal.

Men i stället för en fjärde seger, 4–2 i matcher mot Boston, kanadensiskt firande och avancemang så väntar nu en sjunde och avgörande match i åttondelsfinalsserien, på bortaplan.

"Tungförlust"

- Vet du vad, det var en tung förlust. Vi hade gärna stängt serien här hemma i kväll. Nu gjorde vi inte det, så vi får omgruppera oss, gå vidare, och lära av våra misstag. Vi kommer att vara redo i Boston, säger Torontos Auston Matthews enligt nhl.com.

ANNONS

Det började visserligen bra för hemmalaget när William Nylander stod för förarbetet till Morgan Riellys låga och välplacerade 1–0-puck efter knappt tio minuter. Men bara halvannan minut senare fixade Brad Marchand en Bostonkvittering, och innan första perioden var slut hade gästerna vänt genom Torey Krug.

Jake DeBrusk vräkte sig fram och utökade ledningen i period två innan Auston Matthews starka handleder sköt in en reduceringspuck som väckte arenan till liv i inledningen av tredje perioden.

Men kvitteringsförhoppningarna blev aldrig mer än just förhoppningar.

"Mer desperata nu"

Brad Marchand tog helt kål på dem när han vackert dribblade sig fram i mittzon och dundrade i en tom Torontokasse in sitt andra mål för dagen.

- För mig är det här det bästa vi har spelat i hela serien. Vi visste att vi var tvungna att lyfta oss ett snäpp och i dag spelade vi som vi vill göra. Det är klart att vi var mer desperata nu, men det här sättet att spela på har vi pratat om, säger Bostons tränare Bruce Cassidy.

ANNONS

Därmed fortsätter lagens broderliga fördelning av segrar i matchserien. Lagen har vunnit varannan match mot varandra på vägen till den sjunde avgörande.

TT

Fakta: Åttondelsfinalerna

Åttondelsfinaler (bäst av sju matcher):

Western Conference:

Tampa Bay–Columbus, 0–4 i matcher. Columbus klart för kvartsfinal.

Washington–Carolina, 3–2 i matcher. Nästa match: tisdag, 01.00.

Boston–Toronto, 3–3 i matcher. Nästa match: onsdag, tid ej klar.

NY Islanders–Pittsburgh, 4–0 i matcher. Islanders klart för kvartsfinal.

Eastern Conference:

Winnipeg–St Louis, 2–4 i matcher. St Louis klart för kvartsfinal.

Nashville–Dallas, 2–3 i matcher. Nästa match: tisdag, 03.30.

Calgary–Colorado, 1–4 i matcher. Colorado klart för kvartsfinal.

San Jose–Vegas, 3–3 i matcher. Nästa match: onsdag, tid ej klar.

ANNONS