Boris Beckers nya uppdrag efter fängelsetiden

Den danske stjärnan Holger Rune testar en ny tränare. Han har valt att ta in tennisikonen Boris Becker som nyligen satt åtta månader i fängelse som sin nye tränare.
– Jag kan bekräfta det, säger han till Eurosport.

ANNONS
|

Holger Rune är i dagsläget rankad som sexa i världen i tennis. Den 20-årige dansken har redan haft en framgångsrik karriär och spelat in drygt sex miljoner dollar än så länge.

Men på sistone har det inte gått lika bra.

I Nordic Open åkte han ut mot Miomir Kecmanovic från Serbien.

Nu agerar dansken.

Han har valt att ta in en ny tränare. Då är det inte vem som helst som han plockar in. För det är tennisikonen Boris Becker som är hans nye tränare. Den nu 55-årige tysken var extremt framgångsrik under många år.

Han vann Wimbledon tre gånger om och spelade in enorma pengar på sin tenniskarriär.

ANNONS

Efter att han själv slutade spela har han dock inte varit lika lyckosam. Nyligen satt han av ett åtta månader långt fängelsestraff i England för ekonomisk brottslighet. Där han först dömdes till två och ett halvt år bakom lås och bom.

– Den som säger att livet i fängelset inte är tufft eller svårt ljuger. Det var väldigt brutalt. En väldigt, väldigt annorlunda upplevelse mot vad du ser i filmer eller har hört om, sa han till BBC Radio om tiden i fängelse.

Boris Becker om Holge Rune

Men nu har han alltså ett nytt jobb.

Som tränare för Holger Rune.

– Holger är lite oslipad. Men jag gillar att han visar känslor ute på banan. Jag har tränat Novak Djokovic som också var så, och det är helt okej, säger han i en radiointervju med Eurosport.

Holger Rune skapade själv stora rubriker för ett år sedan. Under en match i Wimbledon vände han sig upp mot läktaren och gav sin mamma en rejäl utskällning.

Något som Boris Becker själv tar upp i intervjun.

– Frågan här är hur man klarar av att ställa om och börja fokusera igen. Det handlar inte om att skicka ut sin mamma från läktaren, det handlar om att vinna matchen. Jag älskar tennis och när en av världens bästa 20-åringar frågar en om man vill träna honom så säger man ja.

ANNONS

LÄS MER:Becker efter fängelsetiden: Det var ensamt

LÄS MER:Kent Carlsson avslöjar varför svensk tennis kraschlandade

LÄS MER:Kan svensk tennis hitta en ny världsetta – tack vare padeln?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS