Boris Becker.
Boris Becker. Bild: Kerstin Joensson

Boris Becker krävs på hundratals miljoner

Den sexfaldige grand slam-vinnaren Boris Becker har en lång historia av ekonomiska problem. För tre år sedan försattes han i konkurs och nu krävs han på en gigantisk summa – 382 miljoner kronor.

ANNONS
|

Tennislegendarens ekonomiska problem sträcker sig ett par år tillbaka – och nu får han se upp igen. Det är Beckers tidigare affärspartner Hans-Dieter Cleven som kräver honom, via en konkursförvaltare i London, på 33,9 miljoner pund, uppger tyska Bild.

– Min klient har aldrig fått det lånebelopp som herr Cleven hävdar. Därför är och förblir hans anspråk obefogat, säger Beckers advokat Christian-Oliver Moser, till tyska Bild.

Det är inte första gången Cleven kräver Becker på pengar. Redan 2015 försökte han stämma Becker men det avslogs i Högsta domstolen i Schweiz.

Försattes i personlig konkurs 2017

Den tidigare tennisstjärnan sägs ha spelat in över en halv miljard kronor under sin tid som aktiv i både pris- och sponsorpengar. Men för tre år sedan försattes han i personlig konkurs av en domstol i London efter att han inte kunnat betala av en skuld ”av betydande mått” till banken. Skulden handlade då om en summa på nästan en halv miljard kronor.

ANNONS

I slutet av förra året uppdagades det även att Becker undanhållit 55 miljoner kronor för myndigheterna och fick därmed de ekonomiska begränsningar, han haft sedan tidigare, förlängda. Det innebär att han varken får leda företag eller låna större summor fram tills år 2031.

ANNONS