Borås AIK svenska mästare i futsal

Gais jagade andra raka guldet men det var i stället Borås AIK som fick jubla över klubbens första SM-guld i futsal.
– Jag kommer nog minnas detta för alltid, säger Borås Linnea Prambrant.

|

I Boråshallen delades det ut SM-guld på söndagen. Förra året besegrade Gais Djurgården i SM-finalen i futsal. Nu var de Borås AIK som stod mellan Gais och ett andra raka SM-guld.

Lagen kom tvåa och trea i RFL Götaland och gjorde nu alltså upp om SM-pokalen.

Det var hemmalaget Borås som inledde målskyttet i den tionde matchminuten. Linnea Prambrant överlistade Hilma Lundqvist i Gais-målet och satte 1–0.

– Jag får en passning och chansar lite och så börjar alla jubla. Jag såg inte att den gick in, säger Prambrant.

Utökade i slutminuterna

Gais hade sina chanser men Borås-målvakten Rebecka Riestola släppte ingen boll förbi sin i första halvlek. Och flera gånger såg Hilma Lundqvist med sina räddningar till att siffrorna inte var större i paus.

Även efter paus hade Gais lägen att kvittera men lyckades inte få bollen i mål. Med drygt tre minuter kvar plockade Gais ut målvakten och kunde anfalla med en spelare mer. Men det var i stället för en kvittering kom ytterligare ett baklängesmål. Frida Rångemyr petade in 2–0 till Borås och Gais uppförsbacke blev ännu brantare.

För första gången är Borås AIK svenska mästare i futsal.

– Jag tycker vi är det bättre laget men de är farliga. Jag tror inte 1–0 hade räckt hela vägen, säger Borås-tränaren Irfan Delimedjac efter segern.

– Jag kommer nog minnas detta för alltid, säger Linnea Prambrant.

GP sände finalen – se höjdpunkterna från matchen här.