Brynäs tog en efterlängtad seger. Arkivbild.
Brynäs tog en efterlängtad seger. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Blytung seger för Brynäs – nollade Frölunda

Fem raka förluster och kniven mot strupen. Då tog Brynäs en blytung 3–0-seger mot Frölunda i jakten på säkrat SHL-kontrakt.
– Vi ställer upp för varandra, jobbar tillsammans och får ett resultat därefter, säger målvakten Viktor Andrén i C More.

Brynäs har sladdat rejält i SHL-tabellen den senaste tiden. Inför hemmamatchen mot Frölunda hade det klassiska laget från Gävle förlorat fem raka matcher och risken att få kvala för att hänga kvar i SHL har blivit allt mer överhängande.

Efter mittperioden mot Frölunda berättade veteranforwarden Nicklas Danielsson att laget har haft högt i tak inför matchen och varit fast beslutna att vända trenden. Det verkade också ha gett resultat.

"Lönar sig"

I första perioden satte Oula Palve 1–0, vilket stod sig perioden ut. I andra perioden fortsatte Brynäs att mala på och Nicklas Danielsson kunde sätta 2–0 drygt åtta minuter in.

Fem minuter senare utökade Palve ledningen på vackert manér. Finländaren snurrfintade sig in i slottet och smällde in en backhand i krysset.

Det blev inga fler mål för Brynäs. Det behövdes dock inte då målvakten Viktor Andrén spikade igen helt och hållet.

– Vi jobbar hårt och det lönar sig, säger Viktor Andrén i C More.

Skuggar Oskarshamn

3–0-segern var ett rejält kliv i rätt riktning för Brynäs som kämpar för att undvika att behöva kvala för att stanna kvar i SHL. I nuläget har man sex matcher kvar att spela och ligger näst sist på 52 poäng. Det är samma antal poäng som Oskarshamn som dock har en match mindre spelad.

– Det är inte över förrän det är över. Vi vill ge oss chansen här i slutet och börjar med det i dag, säger Andrén.