Foto:Bildbyrån
Foto:Bildbyrån

Blekt Sverige kryssade mot Estland

Bytena tillförde ny energi till Sverige. Men det räckte inte längre än till 1–1 mot Estland i Abu Dhabi. Insatsen, i andra halvlek, bådade dock gott.

ANNONS
|

Efter den första halvleken i Abu Dhabi fanns det inget att skriva hem till kallare breddgrader om, varken när det kom till spelet på plan eller stämningen på de ekande tomma läktarna i Förenade arabemiraten.

Den andra halvleken gav desto mer i form av svensk offensiv fantasi och spelglädje.

– Vi fick se fantastiska kombinationer. Det var jätteroligt att se. Det svåraste i fotboll är de här sista passningarna. Så på så sätt var det fantastiskt roligt med den andra halvleken, sade en nöjd Janne Andersson, trots att det bara blev 1–1 mot ett klart mindre namnkunnigt Estland.

Bytena gav effekt

Förbundskaptenen var dock inte alltför nedstämd.

ANNONS

– Om det hade varit en tävlingsmatch hade jag brutit ihop. Men det är väl genomfört och vi kan vara nöjda med prestationen.

Sverige fick en tung start på andra halvlek när Estland, genom före detta Kalmar FF-spelaren Henri Anier, slog till.

Efter det byttes Ken Sema och Kalle Holmberg in – och gjorde skillnad.

Sema skapade, sprang, injicerade offensiv anfallslusta och stärkte säkerligen sina anfallsaktier.

Och Kalle Holmberg – han inledde med att missa ett friläge med sin första bolltouch.

– Jag trodde det var offside och undrade varför han (domaren) inte vinkade. Jag fick för mycket tid att tänka men ska ju träffa mål, sade Holmberg själv till C More om drömläget, som han ostört placerade utanför målramen.

"Spelade bara 20 minuter"

Han skulle dock inte behöva gräma sig alltför länge.

Tio minuter från slutet, i ett desto svårare läge, placerade Norrköpingsanfallaren in kvitteringen efter förarbete av Kerim Mrabti.

Holmberg var inte nöjd med "bara" en kvittering och fortsatte hela vägen till slutsignalen att ställa frågor till ett estländskt försvar som hade svårt att besvara dem.

– Det blev en del chanser. Jag borde kanske ha gjort ett eller två till. Men jag skapade chanserna och målen kommer, sade Holmberg.

Han vill hinna ställa fler frågor till fler försvarare innan januariturnén är till ända – med start på torsdag mot Danmark.

ANNONS

– Det är klart jag har visat upp mig här, men jag spelade bara 20 minuter så jag har nog lite mer att ge.

ANNONS