Björn Borgs hyllning av sonen: ”Är stolt hela tiden”

Leo Borg, 19, höll på att slå ut Tommy Paul i Stockholm Open. På läktaren satt Björn Borg och njöt av vad han fick se – trots att det inte blev seger för sonen.
– Han gör en kanonmatch, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Leo Borg har tagit steg i sin karriär under de senaste åren. Den nu 19-årige tennistalangen fick nyligen ett wild card till Stockholm Open. Då ställdes han mot Tommy Paul som är rankad 31:a i världen.

Det började på bästa möjliga sätt för Leo Borg.

Första set vann han med 7–5.

I andra höll han på att ta en till seger men Tommy Paul kunde vända på steken. I slutändan hade han trots allt kontroll och tog en komfortabel seger till slut trots den tuffa starten.

På läktaren satt Leo Borgs pappa, Björn, som hade en minst sagt framgångsrik karriär själv på tennisbanan och rankas som en av sportens största stjärnor genom alla tider. Han var dock inte förvånad över att sonen pressade världsstjärnan.

ANNONS

– Jag vet vad Leo kan prestera. Han kan slå vem som helst, men det gäller att göra det också. Det är inte lätt att gå in här på centrecourten i Stockholm Open och spela mot en så bra kille som Tommy Paul, säger han till Aftonbladet.

Vidare berättar Björn Borg även om stoltheten han känner för sonens framfart på tennisbanan. Även om stoltheten inte enbart hänger ihop med just tennisen.

– Jag är stolt hela tiden, oavsett, säger Björn Borg.

För Tommy Paul fortsätter turneringen med ett nytt svenskmöte. För i nästa runda ställs han mot Mikael Ymer som vände och vann sin match. Då med kungligt besök på läktarplats då Kronprinsessan Victoria och familj var på plats.

– Jag är tacksam att Thomas Enqvist gav mig chansen och gjorde det möjligt för mig att spela här. Kungligheter på läktaren också. Det är fantastiskt att se er glädje, den glädjer mig. Stort tack till alla, sa han efter segern mot Quentin Halys.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS