Björn Goop vann Prix d’Amérique

Björn Goop vann den klassiska tävlingen Prix d’Amérique med Face Time Bourbon. Det var den tredje seger i superloppet för svensken.
– Det är fantastiskt. Det var ett jävla krig, säger Goop.

ANNONS
|

Det var mycket på spel när Prix d’Amérique skulle avgöras med en segerpott på hela 4,5 miljoner kronor. Där skulle det sluta på bästa möjliga sätt för Björn Goop som vann tävlingen med hästen Face Time Bourbon.

Segern var hans tredje i den klassiska tävlingen.

– Makalöst, säger kommentatorn Daniel Olsson.

Björn Goop var en av favoriterna till att vinna årets upplaga och skulle hålla för pressen och segern var dessutom hans andra raka med samma häst, Face Time Bourbon.

Tidigare har han även vunnit med Timo Nurmos Readly Express då 2018.

– Det är helt enormt. Goop kör föredömligt och Face Time Bourbon är bästa hästen i världen, säger ägaren Antonio Somma till TV12.

ANNONS

”Det var ett jävla krig därute”

Björn Goop var tagen efter segern och beskrev årets upplaga som ”ett jävla krig”. Den svenske stjärnan passade även på att hälsa till publiken som han saknade stort ett år som detta.

– Helt fantastiskt. Det var ett jävla krig där ute. Ursäkta språket. Hästen är fantastisk, vi fick verkligen ta i max för att komma dit i dag men det gick bra. Allt flöt inte perfekt men det blev perfekt, säger Goop.

– Klart jag saknar publiken, men just känslan av att vara med en sån här häst är fruktansvärt skön, jublar Björn Goop.

RESULTAT: PRIX D’AMÈRIQUE 2021

1. Face Time Bourbon

2. Davidson du Pont

3. Gu d’Heripre

Distans: 2 700 meter.

Förstapris: 4,5 miljoner kronor.

Preliminär segertid: 1.10,8, nytt rekord.

ANNONS