Bergstrand och Lagerlöf tar över Djurgården

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tar över som huvudtränare i fotbollsallsvenska Djurgården. Målsättningen är att slåss om Europaplatser.

ANNONS
|

Duon meddelade häromdagen att de lämnar den allsvenska konkurrenten Sirius, och på fredagen presenterade Djurgården sin nya tränarkonstellation på en presskonferens på Tele2 arena.

- De är välkända inom svensk fotboll. De har gjort ett fantastiskt arbete i Sirius, där de har varit i sju år. De har spelat en attraktiv, vägvinnande fotboll som också är en modern fotboll, säger Djurgårdens sportchef Bo Andersson.

ANNONS

Lagerlöf och Bergstrand får ett delat huvudtränaransvar, och ersätter Özcan Melkemichel, som nyligen meddelade att han tackar nej till en förlängning i klubben.

Djurgårdens målsättning är högt satt, men den nya tränarduon vill inte riktigt sticka ut hakan och redan nu säga när klubben vinner SM-guld nästa gång.

- Djurgården gör ju det då och då. Vi har fått en klar målsättning, och det är att vara med och hota om Europaplatserna varje år. Och gör man det jobbet, då är man med och hotar om de ädlaste medaljerna ändå, säger Kim Bergstrand.

TT

ANNONS