Bekräftat: Bengtsson med i EM-truppen

Vänsterbacken Pierre Bengtsson ersätter skadade Martin Olsson i EM-truppen, det bekräftar Svenska fotbollförbundet (SvFF) på sin hemsida.

ANNONS
|

Bengtsson kallades in som reserv till det EM-förberedande träningslägret i Båstad eftersom både Martin Olsson och Ludwig Augustinsson skadat sig. 33-åringen startade även i träningsmatchen mot Finland i lördags.

Nu står det klart att han åker med landslaget till EM.

"Pierre har sett bra ut på träningarna i Båstad och gjorde en solid insats mot Finland i lördags. Det var väldigt ”jämnt” mellan Pierre och Martin redan vid trupputtagningen. Så jag vet att vi får in en mycket bra försvarsspelare med en fin vänsterfot som visat stor lojalitet mot laget. En fullgod ersättare till Martin", säger Janne Andersson i ett uttalande.

ANNONS

Häckens Martin Olsson ådrog sig en spricka i vadbenet för två veckor sedan i en match mot Mjällby i allsvenskan.

"Tråkigt att inte Martin kan vara med oss. Jag hoppas såklart att han blir skadefri så snart som möjligt", säger förbundskapten Janne Andersson.

Bielefeldbacken Joakim Nilsson kallades också in till träningslägret i Båstad men kommer att lämna truppen. Sverige samlas igen på onsdag inför EM-genrepet mot Armenien på lördag.

ANNONS