Bayern München vill förlänga sviten

Bayern München har vunnit 16 raka hemmamatcher i Europa-spelet. Och den sviten tänker man förlänga mot Real Madrid i Champions League-kvartsfinalen.

ANNONS
|

Mellan 2000 och 2012 var Bayern München ett rött skynke för Real Madrid. Men 2014 ändrades det. Då ledde Carlos Ancelotti Real Madrid till seger i München med 4–0 och gick vidare efter 5–0 sammanlagt i Champions League-semifinalen.

Nu tränar Ancelotti Bayern München och möter sin förre assisterande tränare, Zinedine Zidane.

Xabi Alonso var med i Reals vinnande lag 2014. Numera spelar han i Bayern München. Och Toni Kroos har gått omvänd väg, från Bayern till Real.

Bayerns målkung Robert Lewandowski, som gjort 38 mål i tävlingsmatcher den här säsongen, skadade axeln i lördagens ligamatch, men väntas vara redo för onsdagens match.

ANNONS

Ancelotti är dock inte helt säker på att Lewandowski kan spela.

- Om han inte har ont spelar han. Han har tränat och tycker att det känns bra. Men om han inte kan spela ändrar det inte våra planer. Han är viktig för oss, men vi har andra bra spelare, säger Ancelotti.

Målvakten Manuel Neuer, som missat tre matcher på grund av en fotoperation, är tillbaka mellan stolparna på onsdagen, konfirmerar Ancelotti. Och Thomas Müller är tillbaka i träning efter en fotledsskada och hoppas på spel mot Real Madrid.

Hemmalaget får dock klara sig utan den skadade försvararen Mats Hummels. Real Madrids mittback Pepe missar matchen på grund av revbensfrakturer, även försvararen Raphaël Varane saknas på grund av en lårskada.

TT-AFP

Fakta: Champions League

Kvartsfinaler:

11 april: Juventus–Barcelona, Dortmund–Monaco.

12 april: Bayern München–Real Madrid, Atlético Madrid–Leicester.

18 april: Leicester–Atlético Madrid, Real Madrid–Bayern München.

19 april: Monaco–Dortmund, Barcelona–Juventus.

Semifinaler:

2 och 3 maj, 9 och 10 maj.

Final:

3 juni i Cardiff.

ANNONS