Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amanda Zahui. Arkivbild.

Basketstjärnan förlänger med New York

Den svenska basketstjärnan Amanda Zahui stod 2018 för sin bästa säsong i den amerikanska proffsligan WNBA med ett snitt på 7,7 poäng per match. Nu belönas hon med ett nytt kontrakt med klubben New York Libertys.

WNBA börjar i maj och blir Zahuis fjärde säsong i New York Libertys. Hur långt det nya kontraktet gäller avslöjar dock inte klubben enligt sin "lagpolicy".

25-åringen var med och tog landslaget till sommaren EM i Serbien och Lettland, ett mästerskap som krockar med säsongen i USA. Men den svenska landslagsledningen är säker på att hon kommer till spel i EM.

- Vi har fört en dialog med Amanda såklart och hon är inställd på att spela EM. Sedan är vi medvetna om att hon kanske kommer att behöva ha ett annat upplägg inför mästerskapet än de spelare som inte spelar WNBA, men det är en flexibilitet som vi måste ha med spelare på den nivån, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Zahui fick även nyligen ta emot Sportspegelns pris på Idrottsgalan. I motiveringen stod bland annat:

"Amanda Zahui bidrar och betalar tillbaka till sin sport genom satsningen Basket Gäris i Vårby som syftar till att få unga tjejer att börja idrotta. På en plats i Sverige där få tjejer idrottar. Hon använder sitt idrottande och sitt kändisskap för att göra världen lite bättre."