Ashleigh Barty firar segern mot Maria Sjarapova och en plats i Australian Opens kvartsfinal.
Ashleigh Barty firar segern mot Maria Sjarapova och en plats i Australian Opens kvartsfinal.

Barty fortsätter sitt party

Hemmahoppet Ashleigh Barty manövrerade ut Maria Sjarapova och är nu i kvartsfinal i Australian Open.

ANNONS
|

Åskådarna i Melbourne har i dagar följt "The Barty party" på banorna i Australian Open. I nattens drabbning fick de jubla högre och högre allt eftersom matchen gick. Den 15-seedade Barty kom tillbaka från underläge och besegrade Maria Sjarapova med 4–6, 6–1, 6–4.

- Det är overkligt, att spela på den här underbara banan inför fulla läktare, det finns inget bättre, sade Barty på intervjun inne på arenan direkt efter matchen.

ANNONS

- Jag vet att jag kan matcha de allra bästa och när jag spelar som bäst har jag det i huvudet.

De tankarna fick Barty ta till i det tredje och avgörande setet. Hon ledde med 4–0 och såg ut att gå mot en enkel seger när Sjarapova lyfte sitt dittills mediokra spel. Plötsligt stod det 4–3 och 15–40 i egen serve och publiken undrade om Bartys nerver höll på att ta över. Då reste hon sig och släppte aldrig taget.

Kvitova nästa

Nu väntar Petra Kvitova för Barty. Den dubbla Wimbledon-vinnaren (2011 och 2014) hade inga problem att i raka set besegra amerikanskan Amanda Anisimova.

6–2, 6–1 talar ett tydligt språk och bakom dem står såväl en stark Kvitova som en tydligt nervös Anisimova, som bara är 17 år. Kvitova har nu vunnit nio raka matcher efter att även vunnit Sydneys WTA inför årets första grand slam-turnering.

- Det känns bra. Jag njuter verkligen när jag är ute på banan och spelar tennis, och det är huvudsaken för mig, säger tjeckiskan.

ANNONS

Världstvåan utslagen

Danielle Collins stod för en av årets största skrällar när hon slog ut världstvåan Angelique Kerber med klara 6–0, 6–2. Amerikanskan hade inför årets turnering aldrig vunnit en grand slam-match, men är nu i kvartsfinal.

- Jag kanske aldrig hade vunnit en match tidigare, men jag måste säga att jag tror att jag kommer fortsätta vinna, säger 25-åringen.

I sin kvartsfinal möter hon vinnaren mellan Sloane Stephens och Anastasia Pavljutjenkova.

TT

ANNONS