Malmö FF-tränaren Uwe Rösler, mittfältaren Fouad Bachirou och lagkaptenen Markus Rosenberg på presskonferens i London inför MFF:s returmöte med Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League.
Malmö FF-tränaren Uwe Rösler, mittfältaren Fouad Bachirou och lagkaptenen Markus Rosenberg på presskonferens i London inför MFF:s returmöte med Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League.

Bachirou: "Älskar den här typen av matcher"

Han lämnade Östersund innan Jämtlandsklubben ställdes mot Arsenal. Nu kan Malmö FF-mittfältaren Fouad Bachirou vara med och sparka ut Chelsea från Europa League.

ANNONS
|

På onsdagskvällen sprang Malmö FF-spelarna ut för träning på Stamford Bridge inför returmötet med Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League. På torsdagen ska MFF försöka vända ett 1–2-underläge från det första mötet i Skåne. Ett motstånd som inspirerar Fouad Bachirou.

- Det är därför man vill vara fotbollsspelare. Spela mot fantastiskt motstånd på stora arenor, med en fantastisk stämning. På det sättet kan du testa hur bra du är och mäta dig med bra motstånd, säger han på presskonferensen i innandömet av den klassiska arenan i västra London.

ANNONS

Sarri får sympatier från Rösler

Mittfältaren kunde ha varit i den brittiska huvudstaden redan för ett år sedan med Östersund, men 28-åringen valde att lämna för Malmö under vinterfönstret. Jämtlandsklubben blev utslaget av Arsenal med 2–4 sammanlagt, men vann returen på Emirates med 2–1.

För Malmö väntar en storklubb i kris. Chelsea föll med hela 0–6 mot Manchester City förra helgen och efter segern mot MFF förlorade Londonklubben i måndags i FA-cupen mot Manchester United med 0–2. Tränaren Maurizio Sarri är allt mer ifrågasatt, men han får sympatier från MFF-tränaren Uwe Rösler.

- Man känner alltid för sina kolleger. Vi sitter alla i samma båt. Han är en intelligent och väldigt bra tränare, säger Rösler.

Äktenskapet mellan italienaren Sarri och Chelsea började bra i höstas, men på det nya året har resultaten uteblivit. Även om klubben kan ta säsongens första titel på söndag i ligacupfinalen mot City är Chelsea i nuläget endast sexa i Premier League.

- De senaste månaderna har saker ändrats. I en klubb som Chelsea är trycket alltid där. Allt handlar om resultat, säger Uwe Rösler.

ANNONS

- Jag önskar, dock inte i morgon (torsdagen), att han tar sig igenom den här svåra perioden och fortsätter (som tränare).

Traustason nybliven pappa

MFF-mittfältaren Arnór Traustason ansluter till truppen först på matchdagen. Islänningen flög inte med till London på onsdagen eftersom Traustason och hans sambo blev föräldrar samma dag.

Malmö måste göra minst två mål för att kunna slå ut Chelsea i Europa League. Malmö är vidare till åttondelsfinal vid 2–0-seger eller uddamålssegrar som är större än 2–1. Vid 2–1 till MFF väntar förlängning.

London, TT:s utsände

ANNONS