B16-Gais ut mot Cruzeiro

ANNONS
|

Han höll nollan länge, men med en kvart kvar att spela punkterade Cruzeiro matchen.

Gais B16-killar hade vunnit fem av fem matcher när de ställdes inför Cruzeiro på fredagsförmiddagen. Även motståndarlaget hade samma siffror i ryggen. Det stora övertaget handlade om målskillnaden.

– Det är klart att jag tänkte på det mycket innan matchen, jag visste att det skulle bli en svår match. Men jag försökte att inte tänka så mycket på det när matchen var igång.

Nervositeten märktes knappt på plan. Cruzeiro hade mest bollinnehav men Gais bjöd på tufft motstånd. Carl Bygren gjorde ett par snygga räddningar och matchen var länge jämn.

ANNONS

– Cruzeiro är ett stabilt lag, snabbt och tekniskt. Vi spelade defensivt och jag tycker vi gjorde det riktigt bra. Men vi överskattade dem från början vilket gjorde det svårt för oss, säger Carl Bygren.

I 46:e minuten, med knappt en kvart kvar att spela, avgjorde motståndarlaget matchen. En stund senare var Gais mycket nära att kvittera matchen med ett långskott men den brasilianska målvakten gjorde en kanonräddning.

Carl Bygren och hans Gais har nu spelat sin sista Gothia-match för i år.

– Det känns tungt. Gothia är underbart att spela och klart att jag ville gå längre. Men Cruzeiro var för bra helt enkelt, säger han.

För Cruzeiro EC väntar nu kvartsfinal.

ANNONS