Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Börje Salming fyller 70 – berättar om kärleken till Pia

Ishockeylegendaren Börje Salming fyller 70 år under lördagen. I en lång intervju med Sportexpressen berättar han om livet i dag och kärleken till frun Pia Lindahl, 53.
– Vi har det bra ihop, säger Salming.

Han är en av svensk hockeys allra största stjärnor genom tiderna. Han har mängder med meriter och blev en ikon i Toronto Maple Leafs där han spelade mellan 1973 och 1989. Under lördagen fyllde han 70 år men det är bara en siffra, menar Salming. Bortsett från lite axelproblem, som han just nu försöker behandla med träning, mår han bra, berättar han i en intervju med Sportexpressen.

LÄS MER: Börje Salmings liv blir dramaserie

I dag bor hockeylegendaren i Nacka Strand en bit utanför Stockholm tillsammans med frun Pia Lindahl. De träffades på en båt 2005 när fotbollsprofilen Tomas Brolins krog Undici firade fem år och Börje och Pia var inbjudna.

– Vi träffades i en av båtens barer. Klockan var rätt mycket, säkert över halv två på natten. Pia kom fram till mig och frågade om hon fick bjuda på en öl, berättar Salming som sedan säger att de dansade hela den natten och att Pia betyder mycket för honom.

– Vi har det bra ihop. Hon arbetade som frisör tidigare innan hon bestämde sig för att bli polis. Hon blev klar förra sommaren. Jag brukar säga att min fru ska ut i krig när hon åker och arbetar.

Bianca Salming om Börjes stöd i livet

Börje Salming har fyra barn från två tidigare äktenskap. Anders, 46, och Teresa, 44, fick han tillsammans med sin första fru Margitta. Och från det andra äktenskapet, med Katarina, har Salming barnen Rasmus, 25, och Bianca, 22.

LÄS MER: Tvingades bort från förbundet – Anders Feltenmark om mörka tiden efteråt

Bianca Salming är en lovande mångkampare. Pappa Börje följer karriären och hennes liv noggrant. Ibland lite för noggrant för Biancas smak, har hon berättat i SVT-programmet ”Carina Bergfeldt”.

– Jag känner mig rätt så hemsk ibland. Jag blir så arg speciellt för att pappa är så snäll och han bryr sig bara om mig – för mycket. Det är därför jag blir irriterad. Det är liksom hela tiden massa frågor och allt är så noggrant. Han ringer mig hela tiden och sms:ar. Jag har en sådan här eldstad hemma och den har jag inte fått elda i på två år nu för att han tror jag ska elda upp mig själv liksom. Det är jättegulligt men jag blir galen, sa hon i programmet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.