Börje Salming berättar om den mystiska sjukdomen

Före detta ishockeyspelaren Börje Salming väntar på läkarbesked efter att ha kämpat mot en sjukdom, som han i nuläget inte vet något om.
– Jag hoppas vi hittar vad fan det är för skit som händer. Det kom från ingenstans, säger han i en intervju med Sportexpressen.

ANNONS
|

Börje Salming, en av de främsta ishockeyspelarna genom tiderna, har drabbats av ett oklart sjukdomstillstånd. Detta var Sportexpressen först med att rapportera.

Han började märka av sina hälsoproblem i februari. Sedan fick han tacka nej till matchen mellan flera landslagsstjärnor, då Peter Forsbergs Icebreakers skulle möta Tre kronor legends, där Salming skulle leda de sistnämnda. Det ställde han in med kort varsel.

– Jag började prata konstigt och var lite ansträngd. Men vi håller på att reda ut det här, så jag hoppas vi hittar vad fan det är för skit som händer. Det kom från ingenstans, säger han till Sportexpressen.

ANNONS

Försöker få svar

Anledningen var just den mystiska sjukdomen, som han försöker få svar på vad det är. När han hälsade på sin gamla hemstad Toronto i Kanada kunde han vara i rörelse, men han berättar att läget har försämrats den senaste tiden.

– Du kanske hör, jag har lite besvär med att prata och det har jag haft länge nu. Så jag väntar på några remisser nu, så jag ska in och kolla upp varför jag blir så andfådd, säger den före detta ishockeyspelaren i intervjun.

Medan utredningen pågår kvarstår ovissheten.

– Det är jobbigt att prata och så där. Det är det jobbiga. Man vill ju få bukt med det, säger Börje Salming om den nuvarande situationen.

Under hans 23 år långa proffskarriär spelade den svenska ishockeyspelaren 17 år i NHL och över 45 landskamper med Tre kronor. Utöver det är han även invald i både Hockey Hall of Fame och Internationella Ishockeyförbundets Hall of Fame.

LÄS MER:Friidrottsstjärnan Tim Lobinger återigen sjuk i cancer

LÄS MER:Anna-Carin Ahlquist om känslomässiga avslutet

LÄS MER:NHL-ikonen svårt sjuk i cancer

ANNONS