Inbytte Magnus Wolff Eikrem spelade fram till båda Malmö FF:s mål mot Elfsborg, 2–1.
Inbytte Magnus Wolff Eikrem spelade fram till båda Malmö FF:s mål mot Elfsborg, 2–1.

Assistkungens inhopp lyfte MFF

ANNONS
|

Malmö FF har 17 poäng. De närmaste konkurrenterna – om man får kalla dem så – ligger redan sex poäng efter.

Speglar detta hur stor skillnad det faktiskt är mellan giganten MFF och resten av lagen i allsvenskan?

- Ja, resultatmässigt har skillnaden i alla fall varit så stor under våren. Och kanske också kvalitetsmässigt i flera matcher, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund, och fortsätter:

ANNONS

- Att ha spelare på bänken som kan komma in och göra sådana prestationer, det visar att Malmö har en trupp med osannolik bredd på allsvensk nivå.

Haglund syftar på Magnus Wolff Eikrems avgörande inhopp.

Mot Elfsborg byttes han in i 78:e minuten när Erdal Rakip hade fått en smäll på knät. Med sin första touch rullade norrmannen snett inåt bakåt till Pawel Cibickis 1–0-mål.

Vann assistligan

Elfsborg svarade direkt. Viktor Prodell nickade in kvitteringen på ett fint inlägg från Issam Jebali. Men på tilläggstid kom Malmö i ännu en anfallsvåg och fick betalt för sitt stora chansövertag. Nu slog Wolff Eikrem ett inlägg som prickade Jo Inge Bergets panna. Nicken betydde 2–1-seger.

- Det var en fin nick av Jo Inge. Och det var väl ett bra inlägg också. Jag försöker bara göra det så bra som möjligt när jag kommer in. Men jag är beroende av att ha spelare omkring mig som löper, säger Magnus Wolff Eikrem.

ANNONS

Han vann allsvenskans assistliga ifjol (15 målpassningar) men har bara fått spela från start två gånger i årets allsvenska.

- Kanske har jag gjort det svårare för Magnus Pehrsson att ta ut laget nu. Jag vet ju att jag fortfarande är en bra fotbollsspelare. Vår trupp är så stark att det blir bra vem vi än sätter in.

En sådan bredd behövs, enligt Eikrem.

- Vi är Malmö. Vi ska ut och spela Champions League i sommar och vi ska försöka vinna allsvenskan igen.

Pa Konate skadad

Men allt var inte glädje i Malmö efter femte segern av sju möjliga i år.

MFF tvingades till ett tidigt byte och rockader i laget, när vänsterbacken Pa Konate blev liggande med lårsmärtor halvvägs in i första halvlek. U21-landslagsspelaren rullades ut på bår med en misstänkt muskelbristning i höger baksida, bara fem veckor före U21-EM i Polen.

ANNONS
TT

ANNONS