Kosovare Asllani missar matchen mot Barcelona – och är ett frågetecken inför VM-kvalet i april. Arkivbild.
Kosovare Asllani missar matchen mot Barcelona – och är ett frågetecken inför VM-kvalet i april. Arkivbild. Bild: Adam Ihse / TT

Asllani utanför truppen igen – missar rekordmatch

Kosovare Asllani är åter igen utanför Real Madrids trupp inför mötet med Barcelona i Champions League. El Clásico väntas dra rekordpublik samtidigt som flera andra svensklag är i farten under onsdagen och torsdagens kvartsfinaler.

ANNONS

Svenskan missade det förra mötet (förlust med 1–3) på grund av en skada, och när truppen till returmötet på Camp Nou presenterades saknades hon igen. Landslagsveteranen är uttagen i Peter Gerhardssons VM-kvaltrupp som ska möta Georgien och Irland.

– Hon är uttagen för att hon ska kunna vara spelbar hos oss, så mycket kan jag säga. Vi får se om hon finns med i onsdagens match mot Barcelona. Men bedömningen är att hon är uttagningsbar, och det är bra, sade Gerhardsson när han presenterade truppen i går.

Rekordpublik väntas

Matchen mellan Real Madrid och Barcelona väntas slå publikrekord med 90 000 personer på läktarna.

ANNONS

Barcelona tippas ta hem matchen, förra året krossade man Chelsea med 4–0 i finalen på Ullevi.

De engelska fjolårsfinalisterna har inte lyckats ta sig till kvartsfinal i år, men ett annat Engelskt lag har på onsdagen chansen att ta sig längre än så.

Svenske Jonas Eidevall har coachat sitt Arsenal till toppen av Womens Super League och går in i returmötet med tyska giganterna Wolfsburg med 1–1 från det första mötet.

– Om du frågar mig tror jag att vi vinner till 100 procent, och jag kommer alltid att tro det, sade Eidevall efter det första mötet.

Svensklagen i farten

Ytterligare ett tyskt lag spelar kvartsfinal, men Bayern München har den tuffa uppgiften att hämta upp 2–1 borta mot franska Paris SG på torsdagen. Hanna Glas och kompani har vunnit 15 av 18 matcher i säsongens Bundesliga och ligger bara en poäng bakom Wolfsburg i tabelltoppen.

Linda Sembrant och Lina Hurtigs Juventus toppar Serie A och har bara en enda förlust denna säsong. I sin kvartsfinal, på torsdagen, mot sjufaldiga mästaren Lyon går man in med en 2–1-ledning från det första mötet på hemmaplan. De franska giganterna hade fem raka titlar innan man förra året missade finalen.

ANNONS