Landslagsspelarna Hanna Glas och Kosovare Asllani ställs mot varandra i Champions Leagues åttondelsfinal, då Glas Paris Saint-Germain möter Asllanis Linköping. Arkivbild.
Landslagsspelarna Hanna Glas och Kosovare Asllani ställs mot varandra i Champions Leagues åttondelsfinal, då Glas Paris Saint-Germain möter Asllanis Linköping. Arkivbild.

Asllani ställs mot PSG: "En rolig lottning"

I fjol slogs Linköping ut av Manchester City. Nu ställs Kosovare Asllani på nytt mot en gammal klubb i Champions League: Paris Saint-Germain. Rosengård lottades mot Slavia Prag.

ANNONS
|

Den regerande svenska mästaren får en tuff nöt att knäcka i åttondelsfinalen. Linköpings lott föll på Paris Saint-Germain, med Hanna Glas och Emma Berglund i laget.

PSG tog sig visserligen inte till Champions League förra året, men laget slutade tvåa i franska ligan bakom ett överlägset Lyon, och är tredje högst rankat av de kvarvarande lagen i årets turnering, efter Wolfsburg och Lyon.

Möter sin gamla klubb

För Kosovare Asllani blir det lite av en repris från fjolåret, då hon på nytt ställs mot en av sina tidigare klubbar. Förra året åkte Linköping ut mot Manchester City, där den svenska landslagsmittfältaren spelade 2016-2017. Och nu är det hennes första proffsklubb, PSG (2012–2016), som står för motståndet.

ANNONS

- Jag ville få dem. Det blir tufft, men det viktigaste var att undvika Wolfsburg och Lyon, säger Kosovare Asllani till SVT.

- Vi ska studera dem noggrant inför matcherna. Men vi kan nog dra nytta av konstgräset på hemmaplan. Det är ingen omöjlig motståndare.

Rosengård tillhörde, till skillnad från Linköping, de seedade lagen och fick därför en på pappret lättare motståndare i sin åttondelsfinal: Slavia Prag.

När lagen möttes i åttondelsfinal för två år sedan var Rosengård överlägset och gick vidare med sammanlagt 6–1. Men i fjol var den tjeckiska mästarklubben starkare och tog sig ända till kvartsfinal, där Wolfsburg blev för tufft.

- Det känns som en bra lottning för vår del, en match där vi har en bra chans till att kvalificera oss vidare, säger Rosengårds Caroline Seger till SVT.

ANNONS

Svenskmöte

Båda de svenska lagen börjar på hemmaplan, den 17 eller 18 oktober, med returmöten två veckor därpå.

Fridolina Rolfös Bayern München ställs mot schweiziska FC Zürich, medan Nilla Fischers Wolfsburg ställs mot spanska Atlético Madrid, som lite överraskande slog ut Manchester City i förra omgången.

Mötet Fiorentina–Chelsea blir också intressant ur svensk synvinkel. Där ställs Stéphanie Öhrström, målvakt i Fiorentina, mot en trio svenskar: Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.

TT

Fakta: Åttondelsfinaler, Champions League

Champions League-åttondelsfinalerna spelas 17 och 18 oktober, med returer 31 oktober/1 november. Här är alla matcher, med lagen som börjar på hemmaplan först:

FC Zürich, Schweiz–Bayern München, Tyskland

Wolfsburg, Tyskland–Atlético Madrid, Spanien

Ajax, Nederländerna–Lyon, Frankrike

Barcelona, Spanien–Glasgow City, Skottland

Linköping–Paris Saint-Germain, Frankrike

Chelsea, England–Fiorentina, Italien

FC Rosengård–Slavia Prag, Tjeckien

LSK, Norge–Brøndby, Danmark

ANNONS