Asllani om VM-guld: Vi har laget för det

Efter flera mästerskap där Sverige varit och nosat på guldet kan det nu ha blivit dags att ta steget och gå segrande ur VM-turneringen.
– Det är någonting vi helt klart har med oss och vi tycker att vi har laget för det, säger Kosovare Asllani inför Sveriges åttondelsfinalmöte med USA i fotbolls-VM.

ANNONS
|

Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani mötte pressen inför söndagens åttondelsfinal mot USA på lördagen. De sade gång på gång att det är en tuff match som väntar mot regerande världsmästaren USA men också att de och resten av laget är redo.

– Vi vet att de har ett bra lag. Vi har hört diskussionerna om att de inte presterat på sin högsta nivå men vi vet hur bra de är och vi måste vara 100 procent förberedda. Vi måste ge vårt bästa för att vinna matchen. Det är allt vi fokuserar på nu, vår egen prestation är det som spelar roll, säger Fridolina Rolfö.

ANNONS

Närmat oss

Kosovare Asllani håller med och säger att fokuset är på söndagens möte med USA. Men på frågan om det inte är i år under VM i Nya Zeeland och Australien som Sverige är mogna och redo att faktiskt ta mästerskapstiteln är hon ändå beredd att prata om något annat än just nästa match.

– Det är klart att genom alla mästerskapsspel så har vi närmat oss den mer och mer. Vi har blivit erfarenheter rikare. Så det är någonting vi helt klart har med oss och vi tycker att vi har laget för det, säger Kosovare Asllani.

Hon slänger dock in en brasklapp om att mästerskap är speciella och att allt kan hända och att "vi kör det klassiska en match i taget".

Tämligen ointressant

På samma tema, att fokus är nästa match, säger både Asllani och Rolfö, och även förbundskapten Peter Gerhardsson, att historiska framgångar som Sverige haft mot USA, som i OS 2016 och 2021, inte har någon betydelse när matchen blåses i gång.

– Alla sådana där historiska grejer är för mig tämligen ointressanta. Det är här och nu som det kommer att avgöras, säger Peter Gerhardsson.

Annat plan

Han säger dock att han inte vet om historien är viktig för de spelare som varit med när Sverige tidigare slagit USA men tror att andra faktorer spelar större roll.

ANNONS

– Mycket av det här är ju färskvara i huvudet och allting. Jag tror det viktigaste är hur vår grupp tillsammans har en känsla av att vi kan vinna, säger Peter Gerhardsson.

Och Fridolina Rolfö, som varit med och besegrat USA, säger att hon för egen del plockar med sig de positiva minnen hon har efter mötena.

– Vi är på ett annat plan nu än vad vi var då, det var länge sedan, säger Fridolina Rolfö.

Åttondelsfinalen Sverige–USA har avspark i Melbourne klockan 11, svensk tid.

LÄS MER:Följ fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland

LÄS MER:Perfekt läge att möta USA – ingen mardröm längre

LÄS MER:Här kollar supportrarna Sverige mot Italien i VM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS