Kosovare Asllani var arg och sur över domarens insats i matchen.
Kosovare Asllani var arg och sur över domarens insats i matchen.

Asllani: Domaren höll inte för trycket

Trött, besviken, men mest arg. Och allra mest skällde Kosovare Asllani på domaren efter kvartsfinalförlusten i EM.

ANNONS
|

Det var tyskan Bibiana Steinhaus som dömde Sveriges match mot hemmanationen Nederländerna. Steinhaus är en erkänt duktig domare som till hösten blir den första kvinnliga domaren i en av de största herrligorna i Europa, tyska bundesliga.

- Det är därför jag är så chockad, jag vet inte vad hon höll på med idag, jag tycker inte att hon höll nivån. Vi skulle ha haft en straff i första halvlek, säger Asllani om när bollen studsade upp på en nederländsk försvarare när Stina Blackstenius kom fri i straffområdet.

ANNONS

- Och så blåste hon allt emot oss. Jag är jävligt besviken på hennes insats, vi hade hoppats få en bra domare som höll för trycket från hemmapubliken.

Flera av de svenska spelarna tyckte också att Vivianne Miedema föll väldigt enkelt när hon fick frispark, som sedan Lieke Martens slog i mål.

- Det kändes väldigt tydligt att hon söker den, säger Nilla Fischer.

Miedema tycker förstås att det var frispark och säger också att Steinhaus är en av de bästa domare som damfotbollen har.

Asllani skällde på domaren efteråt.

- Men vi ska inte skylla på henne för att vi förlorade. Vi hade våra chanser och satte dem inte, vi kom inte upp till vår nivå i dag, säger hon.

ANNONS
Doetinchem, TT:s utsända

ANNONS