Eric Lichaj, här med sitt första av två mål, var starkt bidragande till Nottinghams skrällseger i FA-cupen mot Arsenal.
Eric Lichaj, här med sitt första av två mål, var starkt bidragande till Nottinghams skrällseger i FA-cupen mot Arsenal.

Arsenal chockade av forna storlaget

Nottinghamfansen fick en glimt av forna glansdagar. Arsenalfansen fick i stället en tidig cupsorti. FA-cupens tredje omgång bjöd på en rejäl skräll.

ANNONS
|

Arsenal, regerande mästare, åkte på en riktig stjärnsmäll i FA-cupens tredje omgång. Nottingham Forest, numer till vardags i andradivisionen, vann med 4–2 i en minst sagt händelserik historia. Högerbacken Eric Lichaj gjorde två mål, varav det andra kom på ett delikat långskott, i den första halvleken. Premier League-laget från London må ha ställt upp med en B-betonad elva, likväl var 2–1-ledningen för Nottingham i paus både välförtjänt och överraskande.

Än mer överraskande var att laget dessutom skulle dra ifrån i andra.

Ben Brereton och Kieran Dowell satte varsin straff. Och Arsenal kom aldrig närmare än en Danny Welbeck-reducering, även om man avslutade matchen med en man mer på plan.

ANNONS

Även Arsenals rival Tottenham mötte klassiskt motstånd. I hemmamötet med AFC Wimbledon, reinkarnationen av forna storklubben Wimbledon FC, var det mållöst i halvtid. Men efter två mål av målkungen Harry Kane och ett av mittbacken Jan Vertonghen blev det till slut en planenlig och säker resa vidare till den fjärde omgången.

För West Ham väntar omspel efter 0–0 borta mot Shrewsbury. För Leeds tog FA-cupresan slut tidigt, när man överraskande förlorade mot Newport med 1–2.

TT

ANNONS