Armand Duplantis om uppståndelsen kring Olivia Dunne

Olivia Dunne är en 20-årig collegegymnast.
När hon tävlar skapar manliga supportrar kaos.
– Jag tror inte att någon någonsin har varit med om något liknande, säger Armand Duplantis, som gick på samma skola, till Expressen.

ANNONS
|

Dunne är kanske främst känd från sociala medier. Ett år efter att hon skaffat TikTok hade hon fem miljoner följare – fler än någon annan collegeidrottare.

Tack vare hennes framfart på plattformen var hon snart den bäst betalda i samma skara. Enligt sajten On3 Sports är hennes inlägg värda 330 000 kronor var.

Nu uppges hon vara dollarmiljonär – och hennes följarskara har växt till nio miljoner.

Men det kommer inte bara med uppsidor. I samband med hennes tävlingar har fanatiska följare och supportrar skapat fullständigt kaos.

För en månad sedan publicerade den tidigare OS-gymnasten Samantha Peszek en video från en tävling som Dunne deltog i. I denna syns – och hörs – en hel hord av unga män som lutar sig över säkerhetsavspärrningar. De skanderar samma sak om och om igen:

ANNONS

”Vi vill ha Livvy, vi vill ha Livvy”.

”Detta är verkligen så skrämmande, stötande och pinsamt. Jag skäms för deras skull ...”, skrev Peszek på Twitter.

Duplantis: ”Tufft för kvinnliga idrottare”

Hennes skola, Louisiana State University (LSU), fick tillkalla polis för att Dunne skulle kunna ta sig säkert till bussen. De fans som tog sig in på tävlingen betedde sig dessutom illa.

Den stora uppståndelsen får Armand Duplantis, som också gick på LSU, att reagera.

– Det är galet och jag vet att det är ganska omdebatterat i USA. Det är en massa unga killar som är helt galna, säger han till Expressen.

Han fortsätter:

– Jag tror inte att någon någonsin har varit med om något liknande. Det är därför det blir en så stor grej.

Duplantis känner med Dunne, som aldrig bett om att hennes karriär på sociala medier skulle få dessa konsekvenser.

– Jag känner att det är så tufft för kvinnliga idrottare just nu. Jag mår dåligt över att de ska behöva balansera de två världarna. Egentligen tror jag att de bara vill fokusera på sin sport och blir så bra de kan bli. Samtidigt så vill de göra karriär och som läget är nu så måste de göra vissa saker de kanske inte vill, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Suverän Duplantis vann på hemmaplan: "Galet bra"

LÄS MER:TV-tittarna snuvades på Duplantis sista försök

LÄS MER:Duplantis om EM: "Inte bestämt mig"

ANNONS