Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Bild: ICON SPORT

Armand Duplantis nära världsrekord

Armand Duplantis var nära nytt världsrekord.
I franska Clermont-Ferrand försökte svensken på 6,24.

ANNONS
|

I fjol satte Armand Duplantis världsrekord under stavhoppsgalan i franska Clermont-Ferrand när han klarade 6,22.

Sedan dess har han höjd världsrekordet till 6,23 men den här säsongen hade han inför galan i Frankrike ännu inte hoppat över sex meter. Han säsongsbästa var 5,92.

På torsdagen var han tillbaka i Clermont-Ferrand och siktet var inställt på högre höjder. Han gick in på 5,72 och klarade den höjden lekande lätt. Han stod sedan över 5,82 innan han klarade 5,92 i första försöket.

Han vann tävlingen efter att ha klarat även 6,02 i första försöket samtidigt som de sista kvarvarande konkurrenterna rev ut sig.

ANNONS

Han la då upp ribban på nya världsrekord höjden 6,24. I det andra försöket var han nära, men det nya världsrekordet får vänta.

Efteråt tackade han publiken.

– Ni var fantastiska, ni gav mig nästan för mycket energi i det sista försöket. Det var väldigt kul, säger Duplantis enligt TT.

LÄS MER:Här är Sveriges VM-trupp

LÄS MER:Duplantis kan få en bit av Eiffeltornet i OS

LÄS MER:Oron för Duplantis: Tajmingen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS