Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Armand Duplantis fina gest till konkurrenten

Armand Duplantis fick under söndagen se sig besegrad för första gången sedan 2019. I samma tävling hyllas han av värsta konkurrenten för sin fina gest.

I söndagens Diamond League-premiären i Gateshead i England fick stavhoppsstjärnan Armand Duplantis se sig besegrad för första gången sedan 2019. ”Mondo” stannade på, för honom, blygsamma 5,55 och vann tävlingen gjorde värsta konkurrenten amerikanen Sam Kendricks.

Trots att de två är konkurrenter har de flera gånger visat att de är goda vänner, så även i Gateshead. Under tävlingen öste regnet ner på de aktiva och bilder visar hur Kendricks gör sig sig redo för ett hopp under ett paraply – som Duplantis håller upp.

Duplantis fina gest fångades på bild och Kendricks delade ögonblicket på sociala medier och kallade Duplantis för en gentleman. Även Duplantis delade bilder på sociala medier med skrattande emojis som reaktion.

Efter Sportbladet var även Kendricks framme med paraplyet under tävlingen för att och hjälpa andra hoppare och flera hoppare hjälptes åt för att tävlingen skulle kunna genomföras på ett bra sätt trots ovädret.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.