Ara Abrahamians nya satsning – säljer snus

Ara Abrahamian är mest känd för sina insatser som brottare, där han vann ett OS-silver i Aten 2004. Nuförtiden är brottningen ett minne blott – istället satsar han allt på snus.
– Det börjar bli ett globalt fenomen, säger han till Expressen.

ANNONS

Det blev flera stora internationella medaljer för Ara Abrahamian som brottare. Det blev EM-silver och EM-brons, det blev VM-silver och VM-guld men karriärens höjdpunkt blev ändå OS-silvret från Aten 2004.

Något som skulle blivit hans sista insats som brottare.

Men han satsade vidare.

I Peking 2008 blev han istället ihågkommen för att han efter att han vunnit OS-bronset protesterade mot domsluten genom att lämna sin medalj på brottningsmattan och lämna lokalen.

Sedan dess har brottningen legat bakom honom.

Istället har han hittat nya sätt att fördriva vardagen.

Nu satsar han istället allt på snus.

Sedan en tid tillbaka är han styrelseordförande i Habit Factory in Sweden AB och där satsar han och företaget stort. Man har redan en fabrik i Sverige och nu ska man in på den finska marknaden.

ANNONS

På sistone har snuset fått stor uppmärksamhet i England.

Flera av Premier League-stjärnorna har börjat snusa vilket gjort att många fått upp ögonen för det och spelarfacket har startat en utredning.

– Det finns historier om spelare som upplever hälsoproblem eller får svårt att sova när de snusar. Det är oroande, dessutom finns det historier om att unga spelare, ibland så unga som 13-14 år, i klubbarnas akademier börjar snusa för att de vill imitera sina idoler, sa Daniel Read, professor på Loughborough University i London, som håller i utredningen och berättade att han uppskattar det till 35-40 procent av spelarna i den engelska toppfotbollen som snusar.

– Om något, skulle jag säga att siffran kan vara ännu högre, men spelarna vill inte att du ska känna till det, säger han till The Athletic.

Ara Abrahamian om snuset: ”Ett globalt fenomen”

Ara Abrahamian är däremot positiv till satsningen och menar på att snuset idag blivit något som är stort över hela världen.

– Historiskt är det hockeyspelare från Sverige som tog över det till NHL. Idrottare dricker inte, röker inte och är mån om kroppen, säger han till Expressen och fortsätter berätta om sina satsningar:

– Det är många länder. Vi håller på att sätta upp en stor organisation i England, vi har kommit in i lite kedjor och så. Den kategorin håller på att växa. Det börjar bli ett globalt fenomen.

ANNONS
ANNONS